Logo decormyyhome.com

Как да оборудваме малка кухня. 10 съвета

Как да оборудваме малка кухня. 10 съвета
Как да оборудваме малка кухня. 10 съвета

Видео: Parkside срещу Milwaukee акумулаторни бормашини Brushlles HOBBY срещу PROFI 2024, Юли

Видео: Parkside срещу Milwaukee акумулаторни бормашини Brushlles HOBBY срещу PROFI 2024, Юли
Anonim

Представяме ви десет съвета, които ще ви помогнат да оборудвате кухнята си, ако тя не се различава по големия ви размер.

Image

Инструкция за употреба

1

Опитайте се да се уверите, че всички интериорни елементи не затъмняват слънчевата светлина. Не използвайте големи монтирани на стена шкафове, защото те са много обемни и намаляват помещението. Най-добре е да използвате чекмеджета с вградена арматура, защото те изглеждат много елегантно и могат да спестят кухненско пространство.

2

Има няколко варианта за планиране на пространството в кухнята. Например, можете да подредите всички най-важни елементи (печка, мебели, хладилник и т.н.) в един ред. С всичко това работната половина на кухнята не трябва да заема повече от половината от цялата стая. Най-добро за малка кухня - ъглова конфигурация. Просто не оформлението с буквата "P", тъй като е подходящо само за големи помещения.

3

Не забравяйте светия принцип на еднаквост. Уверете се, че фасадата на кухненските мебели е еднаква на външен вид, със строги форми и елегантен минимализъм. Кухнята е на първо място практическа функционалност и удобство с красота. Консултирайте се с производителите за стандартите на кухненския модул. В повечето случаи правилното прилягане на мебелите може да спести много място.

4

За малки кухни можете да използвате трансформиращи удобни мебели с голяма функционалност. Тази мебел се нарича още модулна. Благодарение на модулните мебели е възможно оптимално да се персонализират елементите като дизайнер.

5

В малка кухня трябва да се наблегне на играта на цветовете, така че за малка стая светлите цветове или бялото са най-подходящи. Такива цветове дават повече светлина и самата проветривост, като по този начин премахват обемността на цялото пространство.

6

Ако дизайнерското решение позволява, тогава можете да използвате малки огледала за малка кухня, за да постигнете визуално разширяване на пространството. Същият ефект може да се постигне и с прозрачна или лъскава фасада. Основното тук е да ги избършете възможно най-често.

7

Стилът на кухнята, който трябва да изберете от модерните стилове. Класиката с малка кухня няма да изглежда много добре. Например, ще бъде добре да поръчате модерен градски дизайн във високотехнологичен стил с големи очила, пластмаси, бетонни конструкции и метал.

8

Спестете кухненско пространство. Използвайте различни вградени ниши и чекмеджета в кухненските единици. Избягвайте голямо изобилие от процъфтяване и други декоративни елементи, защото това само ще претовари интериора. Не съхранявайте в малка кухня много ястия или други неща, които са необходими само веднъж годишно. Отървете се от всичко ненужно.

9

Помислете сериозно за столове или маси. Няма нужда да слагате твърде голяма маса за хранене, защото тогава кухнята няма да има къде да се обърне. Кухнята е място за готвене и чак тогава трапезария. Чудесен вариант е да използвате специална сгъваема маса. Също така, например, перваза на прозореца може да се използва като маса.

10

Планирайте място за готварски книги или чаши за кафе. Осигурете рафт или рафт за тези неща. Това ще даде на кухнята не само блясък и индивидуалност, но и ще освободи работното място в кухнята.