Logo decormyyhome.com

Как да обличаме рамкова къща

Как да обличаме рамкова къща
Как да обличаме рамкова къща

Съдържание:

Видео: Немска рамкова къща за 3 дни. Направи го сам 2024, Септември

Видео: Немска рамкова къща за 3 дни. Направи го сам 2024, Септември
Anonim

Рамковата къща може да бъде обшита с всякакъв материал за декорация на фасади. Благодарение на дървената основа монтажът на облицовката е прост, бърз и не изисква големи разходи за труд.

Image

Сайдинг (винил и метал), облицовка, DSP, профилиран лист, фасадни панели (например Chania) са подходящи за облицовка на рамкова къща. Принципът на монтаж на който и да е от тези материали е един и същ: те се инсталират върху рамка, изработена от дървени пръти или метални профили.

Как да направите щайга за монтиране на корпус?

За да извършите тази работа, ще ви трябва или пръти със сечение 3/4 см или 4/4 см, или метален профил, който се използва за монтаж на конструкции от сухото строителство. В този случай е по-добре да закупите софтуер 60/27 или PS 50/40. За да закрепите вертикалните стелажи към стената на рамковата къща, ще ви трябва окачвания, които се използват при работа със суха стена. Ако не е предвидена външна изолация на къщата, можете да закупите съкратени окачвания.

Първо се изчислява броят на вертикалните стълбове, като се вземе предвид, че оптималното разстояние между тях е 40-50 см. Маркирайте: използвайки нивото на сградата и маркера, начертайте вертикални линии, обозначаващи местоположението на стелажите на рамката. След това измерете височината на стената и в съответствие с нея изрежете пръти или метални профили.

Необходими са суспензии по маркировъчните линии. Горната и долната част трябва да са на не повече от 15 см от съответния ръб на стената, броят на междинните се определя на базата, че между тях не трябва да има повече от 60 см. Окаченията се фиксират с винтове върху дърво.

След това пристъпете към монтажа на стойките. Разстоянието от стената до пръта или металния профил трябва да бъде най-малко 5 см. Ако е необходима изолация на стената, тя трябва да съответства на дебелината на изолацията. Можете да използвате полистирол или минерална вата и нейните модификации. За да се предпази от околната среда, върху минералната вата се монтира пароизолационна мембрана.