Logo decormyyhome.com

Как да направите без желязо при гладене?

Как да направите без желязо при гладене?
Как да направите без желязо при гладене?

Видео: Как да направите желязо сгъваемо легло 2024, Юли

Видео: Как да направите желязо сгъваемо легло 2024, Юли
Anonim

Гладенето отнема много време, а именно понякога е достатъчно отчайващо за всички. Съществуват обаче и други изненади - например загубата на електричество или хотелът нямаше необходимите консумативи за гладене за бизнес пътници. Как да изгладите дрехите и в същото време да направите без ютия в такива ситуации?

Image

Инструкция за употреба

1

Изглаждащ спрей

Спреят е удобен за употреба, лесно се приготвя у дома. Има две рецепти за приготвяне на спрей за пране.

Първият метод: добавете балсам за коса в чиста бутилка със спрей (пулверизатор) и обикновен безцветен оцет (9%) - по една супена лъжица всяка. След това налейте две чаши чиста вода (за предпочитане е да вземете филтрирана, варена или дестилирана).

Вторият метод: в равни пропорции смесете 9% оцет, вода и омекотител за тъкани по време на измиване и изсипете в бутилка със спрей.

Сместа се разклаща и се напръсква върху предварително разперени дрехи, заглажда се с ръце и се поставя върху хоризонтална повърхност или се окачва на закачалка. Този спрей може да се използва и за гладене на деликатни тъкани.

2

Гладене с пара

Закачете нещата върху закачалка за палто над леген или вана с много гореща вода, след 20 минути можете да ги обесите и да изчакате, докато са напълно изсъхнали, или да издуете суха сешоар.

Можете да направите без много гореща вода. За да направите това, трябва да кипнете вода в чайника и пара от чучура, за да преминете през фрактурите на набръчканата тъкан.

Вълнените и меки тъкани могат внимателно да бъдат увити в кърпа, потопена в гореща вода и усукана кърпа. Недостатъците на тънки тъкани могат да бъдат изгладени с мокри длани, натискане на набръчкани места и изглаждане на гънките - това важи особено за деликатните деликатни материали, като коприна и шифон.

3

Горещи предмети

Можете да замените ютията с гореща желязна чаша или черпак. За целта нещото трябва да се изглади с ръце и да се натисне с горещо дъно на онези места, където има нежелани гънки.

Можете също да изгладите бръчките и синините по дрехите с включена лампа с нажежаема жичка. За да направите това, проблемните участъци от натрошена тъкан трябва да се напръскат с вода и след това да се донесат по повърхността на лампата.

Обърнете внимание

Понякога след измиване е достатъчно да разклатите нещо добре, без да го развивате, а само леко да изстискате водата. След това е необходимо да протегнете ръцете си на местата на завои и да ги окачите на раменете или върху линия за дрехи, така че тъканта да не е подложена на деформация никъде.

Полезни съвети

При пътуване е по-добре да вземете неща със синтетични примеси. Достатъчно е да накисвате такива продукти във вода, да разклащате и увисвате - гънките ще се изгладят сами.

За да избегнете синини по време на пътуването, нещата могат да бъдат увити с ролка около навита кърпа, като внимавате стрелите върху панталоните или отстрани на якета и якета да не се деформират.

16 неочаквани начина да гладите нещата без ютия