Logo decormyyhome.com

Как трайно да се отървете от неприятната миризма на обувките

Как трайно да се отървете от неприятната миризма на обувките
Как трайно да се отървете от неприятната миризма на обувките

Видео: Гъбички, инфекции, бактериална вагиноза? 2024, Септември

Видео: Гъбички, инфекции, бактериална вагиноза? 2024, Септември
Anonim

Дори в най-скъпите обувки може да се появи неприятна миризма, която разваля цялото удоволствие от носенето му. Но не бързайте да отнемате любимите си обувки. Малко време и импровизирани средства завинаги ще отърват обувките ви от любимата.

Image

Бактериите причиняват неприятни миризми в обувките. Те се размножават бързо във влажна и топла среда, така че вътре в багажника е истинска ширина за тях. За да освежите обувките, трябва да се отървете от бактериите и старателно да изсушите обувките.

За да се изпълни първата точка, обувките могат да бъдат обработени отвътре със следните средства:

  • водороден прекис, който вероятно имате в аптечката си;
  • формадирон - антисептично средство на базата на формалдехид;
  • слаб разтвор на калиев перманганат;
  • медицински алкохол;
  • супена лъжица 9% оцет;

Друг смъртоносен враг на бактериите са ниските температури. В топлия сезон обувките могат да бъдат поставени в торба и изпратени за една нощ във фризера, а през зимата - поставени на балкона.

Можете също така да използвате абсорбиращи вещества, които абсорбират неприятна миризма. Содата или брашното са идеални за тези цели. Изсипете избраното вещество в обувките и оставете за 8-12 часа. След това просто вакуумирайте обувките.

Има по-лесен начин: торбички с чай. През нощта оставете по 2-3 сашета във всяка обувка. На сутринта ще трябва само да го получат - неприятна миризма, независимо как се е случила!

За да продължите да нямате проблеми с неприятните миризми, е много важно да изберете правилните обувки. На първо място, това трябва да бъдат обувки, изработени от естествени "дишащи" материали: например, велур или кожа. Но изкуствената кожа е по-добре да избягвате.

Материалът на стелката също трябва да бъде естествен! Стелките с въглероден слой или специални антибактериални опции перфектно ще предпазят от неприятни миризми. Ако стелката е премахната - това е допълнителен плюс. В този случай не забравяйте да го миете веднъж месечно и да го сменяте на всеки 3 месеца.

И не забравяйте, че всякакви обувки са важни, за да се съхраняват правилно. Обувките трябва да имат време да изсъхнат, затова е препоръчително да имате няколко чифта обувки (особено маратонки), както и да дадете предпочитание на открити и светли места за съхранение.