Logo decormyyhome.com

Как да почистите бързо килимите и килимите

Как да почистите бързо килимите и килимите
Как да почистите бързо килимите и килимите

Съдържание:

Видео: Препарат за килими 2024, Юли

Видео: Препарат за килими 2024, Юли
Anonim

Килимът не само изпълнява важна декоративна функция, но и скрива някои от недостатъците на подовото покритие. Въпреки всичко, въпреки цялата полезност, тя натрупва много прах в себе си, който от време на време трябва да бъде премахнат. Различни петна и мръсотия могат лесно да бъдат премахнати, ако е разумно да се подходи към процеса на почистване.

Image

Днес, благодарение на наличието на специални почистващи продукти, поддържането на чистотата на килимите и чергите в къщата е много по-лесно. Достатъчно е веднъж седмично да разхождате старателно прахосмукачката по повърхността, да разклащате или нокаутирате килима и да използвате домакински химикали, ако е необходимо. Но мощните почистващи продукти не са подходящи за всички килими, тъй като те често се установяват върху купчината и могат да причинят алергични реакции. И експертите съветват да се прибягва до домакински химикали в умерени дози и да се мият килими с негова помощ не повече от 2 пъти на всеки шест месеца.

Общо почистване: как да почистите килими и килими с къса коса

Най-надеждният и ефективен инструмент е мокрото почистване с помощта на химически почистващи препарати, то трябва да се извършва не повече от 2-4 пъти годишно, като се спазват мерките за безопасност.

Килимът, на първо място, трябва да бъде старателно почистен или изваден от прах. Нанесете почистващ препарат върху повърхността, използвайте или прахосмукачка за измиване със специални дюзи или мека четка, не забравяйте за ръкавиците. След като равномерно разпределите продукта по цялата повърхност, трябва да повторно вакуумирате килима, докато чакате, докато пяната проникне по-дълбоко, не си струва. Не забравяйте, че килимите и килимите не харесват влагата.

Тъй като купчината на килима е къса, химията не трябва да се оставя дълго на повърхността. След почистване се препоръчва да се проветри помещението.

Борба с предизвикателствата: премахване на петна

Често е невъзможно да се мият килими и черги с химия. Но какво ще стане, ако късната вечеря доведе до прясно петно ​​по килима или червено вино се разля върху повърхността му? В този случай можете бързо да приготвите средство за отстраняване на петна. За целта вземете 1 чаена лъжичка сапун за пране и го разтворете в топла вода, след което добавете малко винен оцет. Навлажнете кърпа или мека четка с продукта, нанесете продукта върху петно ​​и след това избършете областта със суха кърпа.

Ако петното е изсъхнало и старо, навлажнете повърхността в тази област с глицерин и го оставете да изсъхне за 9-10 часа, след което го прекарайте със сапунен разтвор.