Logo decormyyhome.com

Как да миете подове: малки трикове

Как да миете подове: малки трикове
Как да миете подове: малки трикове

Видео: Ръчкам | Зимни Автомобилни Трикове !!! (Winter Car Hacks) 2024, Юли

Видео: Ръчкам | Зимни Автомобилни Трикове !!! (Winter Car Hacks) 2024, Юли
Anonim

Изглежда, че просто и познато нещо е измиване. Но има и свои малки трикове, които е важно да знаете. В крайна сметка перфектно измитият лъскав под е едно от отличителните белези на добрата домакиня.

Image

Не използвайте големи количества вода за почистване на пода: ако подовете са дървени, дървото ще набъбне, когато водата попадне в пукнатините. Ако имате ламиниран паркет, пластмасата може да се отлепи от много влага. И в линолеума може да има пукнатини, където ще се получи влага.

Паркет не се мият! Можете да го избършете с влажна кърпа, напоена със студена вода с добавяне на глицерин (1 супена лъжица на чаша). По същия начин можете да освежите паркета и лака.

Замърсяването от естествен паркет, който не е лакиран, се почиства с дървени стърготини, леко навлажнени с терпентин. Подът е покрит със слой от дървени стърготини, оставя се за час, след което се измива с чиста четка и се търка пода до блясък.

Можете да миете подове, покрити с линолеум, керамични плочки, както и боядисани дървени подове със специално проектирани почистващи препарати. И можете да ги замените със слаб разтвор на прах за пране (няколко супени лъжици в кофа с вода). Можете да добавите малко амоняк във водата за блясък.

За измиване на подове, боядисани с маслена боя, е най-добре да се направи с топла вода, към която се добавят половин чаша оцет и няколко лъжици амоняк (на кофа). Така ще постигнете приятен блясък и ще освежите цвета на боята.

Малки трикове на опитни домакини