Logo decormyyhome.com

Как лесно да премахнете стария тапет от стените?

Как лесно да премахнете стария тапет от стените?
Как лесно да премахнете стария тапет от стените?

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Септември

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Септември
Anonim

По време на ремонта на апартамент мнозина са изправени пред ситуация, при която е почти невъзможно да се премахнат стари тапети от стените. Ако обаче знаете някои трикове, тогава този проблем може да се справи с доста лесно.

Топлата вода се нанася върху тапета с пулверизатор, гъба или обикновен парцал и тапетът се оставя в това състояние за около половин час. През този период хартията изсъхва и лепилната основа се стопява, в резултат на което тапетът се отстранява от стените много по-лесно. Използвайки този метод, не забравяйте за мерките за безопасност - преди да приложите вода към стените, изключете всички контакти.

Ако тапетът по стените е много стар, тогава бързо ги накиснете с вода е малко вероятно да успее. В този случай прилагането на разрези и драскотини върху тапета ще помогне. Драскотини могат да бъдат направени със специален инструмент, който днес е доста просто да се закупи във всеки специализиран магазин. Това устройство се нарича "тигър за тапет". Друг вариант е да направите своя собствена специална ролка с нокти. Ако нито едното, нито другото е под ръка, тогава можете да използвате обикновен нож или шпатула, въпреки че работата с тези инструменти ще отнеме много повече време.

Друг начин за премахване на стари тапети от стената е чрез парене с ютия. Въпреки това, използвайки ютия, трябва да се спазват предпазни мерки. За да избегнете запалване на уреда, тапетът трябва да се парва само през кърпа, навлажнена с вода.

Напоследък са популярни специални инструменти за премахване на тапети. Такива средства проникват дълбоко в състава на хартия за тапети, като по този начин значително улесняват процеса на премахване на тапета от стената.