Logo decormyyhome.com

Как лесно да почистите тиган

Как лесно да почистите тиган
Как лесно да почистите тиган

Видео: Супер лесен начин как да си почистим печката 2024, Август

Видео: Супер лесен начин как да си почистим печката 2024, Август
Anonim

Дори и при най-стриктните и подредени домакини, тиганът рано или късно ще се обрасне с дебел слой сажди и неприятно покритие. Не е лесно да го почистите, но нищо не е невъзможно.

Image

Ще ви трябва

Замърсяването може да се образува както отвън, така и от вътрешната страна на продукта. Можете да почистите тигана с народни средства, приготвени от това, което е в къщата. Но изборът на средства за отстраняване на сажди от тигана у дома зависи от материала на съдовете, както и от мястото на натрупване на сажди.

Инструкция за употреба

1

Чугунът е по-податлив на образуването на дългосрочни горящи отлагания върху него. Чугунен тиган се почиства най-добре с оцет. За да направите това, изсипете 100 г оцет и 300 г вода в тиган, поставете на бавен огън, като първо отворите всички прозорци в стаята и включите качулката над газовата печка. Оставете за 4-5 часа, като периодично добавяте вода. Чугунен тиган ще бъде като нов.

Image

2

Неръждаемата стомана е причудлива за употреба, тъй като храната бързо изгаря до такова покритие, на нея се виждат драскотини и ожулвания. Най-ефективно е да почистите тигана от неръждаема стомана с непретенциозни средства - това е трапезна сол. Тиганът трябва да се сложи на малък огън, да се изсипе 100 грама сол в него и да се разбърква в продължение на 20 минути, след това изключете котлона и оставете за още три часа. След прилагането му саждите лесно се отстраняват механично.

Image

3

Тефлонов тиган първоначално е направен от материал, който не е податлив на натрупвания от плаки и въглерод. Въпреки това, такива ястия могат да бъдат развалени (включете печката и забравете върху нея тиган с нагрята храна). Има само една възможност да го спестите - трябва да изсипете гореща вода в тигана, да добавите 4 супени лъжици сода и няколко капки препарат за миене на съдове. Оставете за половин час. След такова решение въглеродните отлагания могат да бъдат елиминирани много лесно.

Image

Полезни съвети

Тиганите са важни уреди в кухнята и трябва да има поне няколко за приготвяне на различни ястия, за да не се пържат картофи и палачинки в едно ястие. Затова за всяко ястие трябва да използвате тигана, за да не се притеснявате да го почиствате по-късно.