Logo decormyyhome.com

Как да пробиете бетон по-лесно

Как да пробиете бетон по-лесно
Как да пробиете бетон по-лесно

Съдържание:

Видео: Изработване на бетонни саксии с пластмасов контейнер / Форми за циментови саксии 2024, Септември

Видео: Изработване на бетонни саксии с пластмасов контейнер / Форми за циментови саксии 2024, Септември
Anonim

Понякога е необходимо да се пробие дупка в бетон, например, за полагане на комуникации или инсталиране на каквото и да е оборудване. За да направите това беше лесно, трябва да изберете правилния инструмент и да извършите предварително обучение.

Image

Инструмент и тренировка

За да пробиете дупка в бетон, ще ви е необходима бормашина или бормашина с функцията на перфоратор. Важно е скоростта на този инструмент да се регулира, той трябва да бъде достатъчно мощен за предстоящата работа. Твърде слабите тренировки няма да ви позволят да свършите работата докрай или ще премине трудно. За такава работа е най-добре да използвате професионален инструмент от известни производители (Makita, Bosch и др.). Можете да го купите за доста много пари или да го наемете за известно време. Преди да използвате инструмента, внимателно прочетете инструкциите за експлоатация, ако работите с него за първи път.

Дълбочина на пробиване

Ако планирате да пробиете бетон, не е необходимо да задавате дълбочината на пробиване. Ако имате нужда от дупка с определен размер, ще трябва да го измерите предварително и да настроите инструмента си за него. Определете дълбочината, която дупката трябва да има, след това инсталирайте специална спирачка на свредлото, тя може да бъде закупена отделно от инструмента. Вместо ограничител можете да използвате обикновена изолационна лента. Увийте го със свредло на мястото, на което трябва да се потопи в бетон.

Предварителна работа

Поставете напречен знак върху бетона, където трябва да бъде дупката. Поставете тренировката точно според маркировката, уверете се, че тя е строго перпендикулярна на повърхността. Дръжте здраво чука с две ръце. По правило такива инструменти имат допълнителна дръжка, не забравяйте да я използвате. Не натискайте инструмента твърде силно, в противен случай тренировката ще изскочи в началото на работата. Пробийте плитка вдлъбнатина, която ще послужи като акцент за по-нататъшна работа. За да направите това, направете къси ритници с тренировка при ниски скорости.