Logo decormyyhome.com

Как да си купим производител на кисело мляко

Как да си купим производител на кисело мляко
Как да си купим производител на кисело мляко

Видео: Заквасване на кисело мляко с пробиотици 2024, Юли

Видео: Заквасване на кисело мляко с пробиотици 2024, Юли
Anonim

Млечните продукти са вкусни и здравословни, но кисели млека са особено популярни. Когато дойде време да ги въведат в диетата на детето, родителите искат да са сигурни, че те не съдържат ненужни добавки. Можете да приготвите прясно кисело мляко у дома, като използвате закупения производител на кисело мляко.

Image

Инструкция за употреба

1

Изберете устройството според вида на контейнера.

Производителят на кисело мляко се характеризира с няколко важни параметъра: обем, материал на съда за кисело мляко, система за контрол и други допълнителни функции. За приготвянето на млечен продукт може да се използва един контейнер или няколко малки по 125-150 мл. Вземете производител на кисело мляко с набор от буркани - чаши, ако готвите кисело мляко с различни гарнитури или не започнете да консумирате всичко наведнъж. Освен това можете да дозирате употребата на продукта и това е важно при изчисляване на калориите. Ако в голямо семейство целият продукт веднага се излива в чаши, е подходящо устройство с един контейнер.

2

Изберете материал на контейнера.

За приготвяне на кисело мляко се използват буркани, направени от пластмасова или стъклена храна. Материалът за чашата влияе върху цената на уреда. Ако сте по-загрижени за цената, купете пластмаса, но не бива да я използвате, когато се появят драскотини. Стъклото очевидно е безвреден материал и е за предпочитане при приготвянето на кисело мляко в него.

3

Решете вида на устройството за управление.

Процесът на превръщане на млякото в кисело мляко отнема няколко часа. Можете да го управлявате с помощта на таймер или сами да гледате часовника. Закупете устройство с изключен автоматичен таймер. Трябва да зададете времето в скалата и самото устройство да се изключи след определен брой часове, като ви уведомява със светлинен или звуков сигнал. Някои смятат тази функция за маловажна, но изберете за себе си: имате нужда от допълнителен шум или можете да се справите без нея.

4

Помислете за допълнителни функции на устройството.

Вкусът и качеството на киселото мляко не се влияе от наличието на допълнителни отделения за съхранение, специални капаци за буркани или маркер в комплекта, но такъв модел ще струва повече. Преди да плащате, разгледайте отново други модели и сравнете техните предимства.

Обърнете внимание

Не обмисляйте модели, които контролират процеса на готвене с един бутон. В този случай трябва да гледате часовника и сами да изключите производителя на кисело мляко, което е неудобно.

Полезни съвети

Можете да готвите кисело мляко, кисело мляко и заквасена сметана в производителя на кисело мляко.