Logo decormyyhome.com

Как красиво да проектирате прозорец с помощта на завеси

Как красиво да проектирате прозорец с помощта на завеси
Как красиво да проектирате прозорец с помощта на завеси

Съдържание:

Видео: 10 Built-In Bedroom Wardrobe Ideas 2024, Септември

Видео: 10 Built-In Bedroom Wardrobe Ideas 2024, Септември
Anonim

За да направите къщата красива и уютна, трябва да обърнете внимание на всеки детайл в интериора. Например, успешното завършване на дизайна на апартамента е декорация на прозорци. Просто трябва да изберете правилния стил и внимателно да обмислите детайлите.

Image

Общи правила за проектиране

Изборът на дизайн на прозореца зависи изцяло от типа стая, общия стил на стаята и размера на прозореца. Имайки предвид всеки фактор, завесите трябва хармонично да се вписват в интериора.

Ако стаята е декорирана по необичаен начин, където погледът е концентриран върху оригиналните детайли, сложно декорираният прозорец ще бъде напълно неподходящ. В този случай завесите трябва да са прости, без декоративни елементи, много по-добре е да се съсредоточите върху качеството на тъканта, текстурата или цвета.

Напротив, в спокоен неутрален интериор ефектни необичайни завеси ще бъдат много удобни, защото те ще придадат на стаята необходимата жар.

Най-често срещаният начин за декориране са затъмнени завеси от тавана до пода, комбинирани с прозрачна завеса. Често грайферите се използват като аксесоар, а самата завеса е пришита от тюл, органза, дантела и други леки тъкани. Този вид декорация на прозорци придоби популярност поради своята достъпност и функционалност. Прозрачна завеса разпръсква слънчевите лъчи, така че не е необходимо да се премества дори през деня.

Завесата обикновено е рамкирана от завеси, изработени от дебела тъкан. Най-често това е кадифе, повторения, синтетични или памучни тъкани, коприна. Такава завеса може да бъде монофонична или с различни шарки.

стилове

Ако искате да добавите разнообразие към вашия интериор, придайте му новост и оригиналност, тогава използвайте една от необичайните и стилни опции за дизайн на прозорци. Освен това, те могат да бъдат използвани, като се комбинират помежду си и създават своя собствена уникална версия.

Японският стил е красив панел, напълно завладяващ отвора на прозореца и наподобяващ екран. Използването на различни тъкани в текстура, качество и цвят ще ви позволи да създадете най-разнообразни комбинации. Това е доста сбит и стилен вариант за декорация на прозорци. Тя може да бъде сдържана, когато използвате цветове, за да съответстват на стените, или да се превърне в акцент на интериора, ако ги направите ярки или смели с помощта на оригиналното оцветяване или шарка.

Френският стил предполага плътна коприна, в която шнурите са пришити вертикално, благодарение на които завесата се повдига. Когато се сглобява, коприната образува великолепни гънки, които ще бъдат особено подходящи в хола или спалнята. В допълнение, те се вписват перфектно в класическия интериор.

Завесите в австрийски стил приличат на френски, те са подредени по същия начин, изместени са по същия принцип, но се сглобяват под формата на фестони, докато долният им ръб придобива формата на красив ламбрекен.

Декорацията на прозорци със завеси в римски стил е прост и сбит дизайн. Издигайки се, тъканта образува хоризонтални гънки, които са равномерно разпределени. Височината им може да се регулира по ваш вкус, те приличат на щори, но външният им вид е по-изискан.

За високи прозорци ламбрекените и пероксидите са отлично решение. Ламбрекените могат да бъдат леки, елегантни и ефирни и могат да добавят малко лукс и претенциозност. Появата им зависи от тъканта и от вкусовете на домакинята. Пероксидите, напротив, са направени от плътни тъкани и придават на помещението усещане за творческо разстройство.

Ролетите завеси и щори са удобни при напускане и използване. Първият е направен от лен или памук и се обработва със специална импрегнация. Те могат да се търкалят както ръчно, така и с помощта на специален механизъм. Щорите могат да бъдат вертикални или хоризонтални, от най-различни материали. Основното им предимство е възможността за защита на помещението от слънчева светлина с едно завъртане на механизма.

Свързана статия

Как сами да си направите прозорци