Logo decormyyhome.com

Как да запазим сладкия пипер

Как да запазим сладкия пипер
Как да запазим сладкия пипер

Съдържание:

Видео: Замразени чушки за пълнене 2024, Септември

Видео: Замразени чушки за пълнене 2024, Септември
Anonim

Консервирането е много важен момент за всички почитатели на салати, лечо и други приготвяне на сладък пипер. Консервираните сладки чушки са не само вкусни, но и здравословни. Ето защо много домакини искат да знаят повече за това как правилно да берат този зеленчук за зимата.

Image

Нарязани мариновани чушки

Има много начини да приготвите сладък пипер за зимата, обаче, маринованата чушка се счита за най-често срещаната. Можете да мариновате зеленчуци както пресни, така и да ги подложите на предварителна термична обработка.

Преди да сложите черен пипер в буркани, той се измива старателно, нарязва се на ивици, стъблата и семената се отстраняват. Приготвените буркани се пълнят с нарязан пипер, добавят се подправки и подправки, заливат се с марината и се навиват на руло.

Друг вариант за приготвяне на мариновани чушки включва предварителна термична обработка. Необходимо е да вземете 6 кг сладък пипер, нарязан наполовина и да се вари във вряща марината за 4 минути. За маринатата трябва да се разтворят 1 чаша 9% оцет, 0, 5 л растително масло, 50 г гранулирана захар и 4 супени лъжици сол. Можете да добавите дафинов лист и черен пипер в маринатата на вкус.

Пиперът трябва да бъде поставен в стерилизирани буркани и поръсен с нарязани билки, след това стерилизирани буркани за 10 минути и навийте на руло.

Консервирани цели чушки

Много често домакините разточват целия пипер, а през зимата го пълнят и готвят всякакви вкусни ястия. За да се запасите с варени чушки за зимата, трябва да изберете силни, месни зеленчуци, да измиете и да извадите от тях стеблата и семената.

За приготвянето на консерви от цели чушки по една от популярните рецепти ще са необходими 4 кг от тези зеленчуци. В емайлиран тиган трябва да излеете 4 литра вода и да добавите 2 с.л. л. сол, 1 чаша захар, чаша 6% оцет, 0, 5 чаша растително масло, черен пипер и дафинов лист. Тиганът с маринатата трябва да се сложи на огън и да изчака да заври. Във вряща марината сложете черен пипер и варете 4 минути. След това пиперът трябва внимателно да се сгъне в подготвените буркани и веднага да се навие на руло. Банките трябва да бъдат обърнати с главата надолу, увити и оставени, докато напълно изстинат.