Logo decormyyhome.com

Как да си направим вана за осоляване

Как да си направим вана за осоляване
Как да си направим вана за осоляване

Видео: как да си направим душ и вана на Minecraft 2024, Септември

Видео: как да си направим душ и вана на Minecraft 2024, Септември
Anonim

Kadki е изработен от различно дърво. Изборът на материал зависи от използването на други произведени контейнери. Например, най-добре е да вземете вана с липа за съхранение на мед. За да се маринова, накисне или ферментира нещо, е необходимо да се използват бъчви от дъбови дъски.

Image

Ще ви трябва

  • - дъб;

  • - инструменти;

  • - горещо валцована стоманена лента.

Инструкция за употреба

1

За да направите нитове, вземете дъното на дъбовия ствол и отпилете коки с 5-6 см по-дълги от височината на бъдещия контейнер. Натрошете го наполовина радиално. След това, поставяйки брадвата всеки път с върха до центъра на трупа, набодете нитове с дебелина 2, 5-3 см и ширина 8-10 см. За дъното подгответе заготовки с дължина 15 см по същия начин. Сгънете всичко в помещение с добра вентилация за месец за естествено изсушаване,

2

Направете шаблон, като изчислите неговите размери математически според ъгъла на наклона на стената на ваната. Конусът обикновено е 1, 7-1, 8. Това число показва съотношението на размера на дъното към горната част на продукта. Също така като шаблон можете да използвате таблета от старата намотка.

3

Обработете изсушените детайли с ренде отвън и сглобяване в края, като се позовавате на шаблона и поддържате необходимите размери и конусност. Така получените нитове трябва да са малко по-широки на дъното.

4

Направете обръчи от стоманена лента с ширина 3-5 см, като изчислите обиколката на ваната на три места. Ще ви трябват три обръча: два "сутрешни" (крайни) и един "лук" (централен). Закрепете краищата на лентата с нитове за обиколка, изработени от мека тел. Един ръб на лентата трябва да бъде леко разклатен.

5

Сглобяването е най-трудната операция. Но ако всички изчисления и подготвителна работа се извършат правилно, това няма да отнеме много време. Вземете най-големия „сутрешен“ обръч и, като го държите с тежест, закрепете с прищепки два „крака“ -ревета от противоположни страни с тесни краища. Към тях добавете останалата част от заготовките. Ако последният нит не отговаря на оставащия размер, намалете го или вземете по-голям детайл.

6

Леко потупване с чук, равномерно спуснете обръча до средата. Поставете втори лук обръч на ваната и продължете да спускате долния, като не завършвате 5-6 см до края.

7

Чукнете дъното на ваната от варени дъски със скоби и изрежете кръг от нея. Обърнете ваната и изрежете малък жлеб от 3 мм от вътрешната страна за дъното. Поставете дъното и обърнете ваната отново. Сменете долния обръч, накрая закрепете конструкцията. С помощта на гърбичния ренде изравнете височината на ваната.

Полезни съвети

Можете предварително да се притеснявате за удобството на придвижване, като направите две нитове от противоположни страни с 6-8 см по-дълги и пробийте дупки за въжето в тях. По този начин получавате подвижна дръжка за въже за ваната.