Logo decormyyhome.com

Как да избегнем лоша миризма в хладилника

Как да избегнем лоша миризма в хладилника
Как да избегнем лоша миризма в хладилника

Видео: Неприятный запах в холодильнике. Как избавиться 2024, Юли

Видео: Неприятный запах в холодильнике. Как избавиться 2024, Юли
Anonim

Опитните домакини знаят правилата за съхранение на храна в хладилника, не съхраняват несъвместими продукти наблизо, те са правилно опаковани. Това не може да се каже за начинаещи домакини, които несъзнателно могат да правят грешки, които водят до неприятна миризма от хладилника.

Image

Всеки продукт има свое място

Плодовете, зеленчуците и зелените се съхраняват в щайги в долната част на хладилника. Долният рафт е предназначен за размразяване на продукти, както и за сурово месо и риба.

Млечните продукти и приготвените ястия трябва да се съхраняват на средния рафт. Маслото и другите мазнини се поставят на горния рафт за бързоразвалящи се храни.

Продуктите, които не се нуждаят от силно охлаждане, се съхраняват на вратата на хладилника. Това може да бъде напитки, конфитюри, както и контейнер с яйца.

Как да предотвратите лошата миризма

За да избегнете неприятните миризми от хладилника, непременно трябва да знаете срока на годност на продуктите.

Трябва да се внимава сосовете и течностите да не се разливат, когато се поставят в хладилника.

Напоследък в продажба се появиха много специални контейнери, стъклени и пластмасови, които са много удобни за използване като опаковки. В допълнение към факта, че опакованите в тях продукти не разпространяват миризми из целия хладилник, те задържат влага. Прилепналият филм също ще помогне за борба с миризмите.

съвет

Лекарствата, които съдържат етерични масла, нямат място в хладилника, тъй като те не само губят свойствата си, но и разпространяват специфична миризма.

Изтичащите продукти трябва да бъдат предложени.

Периоди на съхранение на продукта

Отпечатаното мляко се съхранява два дни. Максималният срок на годност на яйцата е три седмици, но може да бъде ограничен до 8 дни, ако не са закупени доста пресни.

Маслото се съхранява 10 - 15 дни, докато сандвичът - само 3 дни.

3 дни - безопасно време за съхранение на заквасена сметана и извара. Изварата трябва да се съхранява в стъклени, керамични или емайлирани съдове. Полиетиленът е изключен.

Сирената се готвят от три до четири дни. Сиренето трябва да диша, тази възможност ще му осигури пергаментова хартия, в която след това сиренето се поставя в контейнер.

Прясна риба, морски дарове, кайма трябва да се готвят два дни.

Домашните птици и прясното месо без замразяване могат да бъдат в хладилника само за един ден.

Реколта за бъдещето трябва да бъде предвидена само при условие, че храната ще се яде в следващите два до четири дни.

Ако миризмата се е появила

За да премахнете миризмата, препоръчително е да поставите чаша сода на рафта на хладилника в продължение на няколко дни. Тогава содата трябва да бъде заменена.

Можете да закупите антибактериална подложка за чудо и да я поставите в съд за плодове и зеленчуци, в самата дъна на хладилника.

Е, и най-важното, измийте хладилника навреме, по-добре е със сода или оцет, както и да го проветрите. След измиване не забравяйте да изсушите хладилника и го оставете отворен за известно време.

Как да избегнем лоша миризма в хладилника