Logo decormyyhome.com

Как да избегнем пролетно почистване у дома

Как да избегнем пролетно почистване у дома
Как да избегнем пролетно почистване у дома

Видео: #12 Вечер по женски у дома и частично пролетно почистване 2024, Юли

Видео: #12 Вечер по женски у дома и частично пролетно почистване 2024, Юли
Anonim

Мари Кондо, експерт по почистване от Япония и един от най-влиятелните хора в света според списание Time, е сигурна, че като поставяме нещата в ред, ние се заобикаляме с приятни неща, а това ни кара да опознаем себе си - ние разбираме кои сме наистина е така.

Image

Но почистването, според Мари Кондо, не е целта на живота. Затова е важно да разработите свой собствен принцип на почистване, за да отделите минимум време за него. Тогава можете да използвате своя ентусиазъм за тези класове, които носят радост. Какви принципи ще помогнат да се избегне генералното почистване?

Намалете броя на нещата в къщата

Прахът в нашата къща е частици от мъртва кожа на хора, косми за домашни любимци, а също и влакна от неща, които се съхраняват в тази къща. Намаляването на броя неща в апартамента намалява количеството прах. Това означава, че козметичното почистване може да се извършва по-рядко, а общото почистване може да се извършва „по празници”.

Научете домакинството си да поставя нещата на правилното им място

Не разливайте нещата из къщата. Всяко нещо трябва да има само едно "законно" място - обяснете го у дома. Неща, които не намират редовно мястото си, или нямат такова място, или е неудобно домакинството да ги премахне и извади оттам. Помислете за място за всяко нещо и усещането за безпокойство в къщата ще изчезне, което означава, че необходимостта от спешно пролетно почистване ще изчезне.

детайли

Всеки апартамент има места, където боклукът бързо се натрупва и неща, които се оказват на мястото си: антре, компютърно бюро, столове до леглото и т.н. Ако подреждате нещата всяка вечер там, няма да отнеме много време и обликът на апартамента веднага ще се промени. Тези прости ежедневни дейности ще ви позволят да не мислите за пролетно почистване дълго време.

Всичко, което няма място - в кошчето!

Вземете кутията и преминете през стаите. Сложете в чекмедже всичко в дома, което не пасва. Защо се нуждаете от празни пластмасови бутилки в кухнята? Поставете ги в кутията! Кой може да има нужда от стари списания на масичката за кафе? Поставихме ги там! Събирайки такива предмети, помислете: къде ще се съхраняват? Ако няма място в никоя стая, безмилостно носете всичко в кошчето. По-малко боклуци - по-малко натрупване на прах и отпадъци - по-рядко общо почистване.

Отървете се от отвореното хранилище

Отворените хоризонтални повърхности са онези колектори за прах, които създават усещане за задръстено и затрупано домашно пространство. Смяна на отворени рафтове и стелажи за затворени шкафове и остъклени рафтове.

Направете правило да отделяте 15-20 минути за почистване всеки ден.

Всеки ден в продължение на 15 минути - и нямате нужда от общо почистване. В крайна сметка, за 15 минути можете да почистите перваза на прозореца, да измиете рафтовете в хладилника или да подредите килера. Ако правите едно малко нещо всеки ден, тогава по време на генералното почистване няма да има какво да се „обобщи“.