Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на обувки

Как да се отървете от миризмата на обувки
Как да се отървете от миризмата на обувки

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли
Anonim

Неприятната миризма от краката може да причини на човек много неприятности. Освен това миризмата изобщо не означава, че собственикът на обувките е уличница. Много по-често този проблем срещат онези, които са свикнали да носят кецове или обувки, изработени от изкуствена, а не естествена кожа. Тя се нуждае от специални грижи

Image

Ще ви трябва

    • оцет
    • сапун
    • амоняк
    • Калиев перманганат или пероксид
    • Памучни тампони
    • Сушилня за обувки

Инструкция за употреба

1

Ако внимателно се грижите за краката си, използвайте дезодорант и редовно сменяйте чорапи, но миризмата все още се появява - това означава, че обувките са виновни, а не стъпалата. Миризмата често възниква, ако намокрите краката си, но не изсушите достатъчно добре обувките или дори не сте имали време да ги изсушите. Първо измийте обувките си със сапун и вода. Може да се използва всеки сапун. Измийте добре обувките или ботушите отвън и отвътре, изплакнете сапуна с топла вода.

2

Избършете обувките с оцет. Оцетът е подходящ за всеки, с изключение на оцетната есенция, която трябва да се разрежда до желаната концентрация преди процедурата. Нанесете оцет с мека кърпа както отвън, така и отвътре.

3

Оцетът също оставя миризма. Разбира се, тя е по-хубава от класическата „миризма на крака“, но не всеки се радва, затова измийте обувките си отново със сапун и вода. Ако това не е достатъчно, избършете обувките с амоняк и изплакнете с вода.

4

Най-важното е да изсушите добре обувките си. Не го носете преди време, в противен случай миризмата ще се появи отново, защото възниква именно защото обувките не са изсушени. Ако е възможно да използвате сушилня с ултравиолетова светлина, по-добре е да го направите. При хубаво време можете просто да поставите обувките си на балкона под слънцето. Основното е, че изсъхва.

5

Купете 7-дневен медицински дезодориращ прах в аптеката. Изсипете го в обувки, преди да излезете от къщата. Той не само ще предотврати образуването на неприятна миризма, но и ще има лечебен ефект върху краката ви.

Обърнете внимание

Опитайте се да не ходите изобщо в мокри обувки. Много е добре, ако по време на работа имате възможност да сменяте обувки.

Полезни съвети

Има и други начини за премахване на лошия дъх. Можете да избършете вътрешната повърхност на обувката с водороден прекис или калиев перманганат.

За ежедневна грижа можете да използвате и слаб разтвор на оцет.

Ако обувките са леки, можете да ги "почерпите" с обикновена сода за хляб. Вечер изсипвайте сода в обувките сутрин, разклатете я. Черните обувки не трябва да се обработват по този начин.

миризма на прах