Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от миризмата на чесън

Как да се отървете от миризмата на чесън
Как да се отървете от миризмата на чесън

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Трудно е да се спори, че чесънът не е само продукт, но и лек. С него можете да лекувате всичко - от зъбобол до сърдечно-съдови заболявания. Само ако не беше тази миризма - остра, всепроникваща, от която не е толкова лесно да се отървете.

Image

Инструкция за употреба

1

Миризмата на чесън първо се утаява върху ръцете по време на неговото почистване и обработка. Дори и най-ароматният сапун не го премахва напълно, но можете да разтриете ръцете си с обикновен лимонов сок и да помиришете, независимо как се е случило. Друго средство за премахване на миризмата на чесън от ръцете предизвиква скептична миризма при някои, но действа, въпреки че малцина могат да обяснят по какъв принцип. Вземете в ръце лъжица или вилица от неръждаема стомана, разтрийте я с пръсти под течаща вода и ръцете ви ще престанат да миришат изобщо след тази процедура.

2

Но най-вече неприятностите се яде чесън. Освен това младите му грудки не миришат толкова отвратително, тъй като лежат шест месеца или повече. Преди да изпратите стар чесън в това или онова ястие, изневерете. Нарежете скилидка чесън наполовина по дължина и отстранете сърцевината от него, тя му придава миризма на чесън, от изяждането на останалата част от него ароматът ще бъде много по-слаб.

3

След като ядете чесън, можете да миете зъбите колкото искате, няма да спестите от характерния кехлибар. Това е така, защото миризмата не идва от устата или дори от стомаха, серните съединения на чесъна проникват в кръвта и напояват цялото тяло. Има случаи, когато дъхът на чесън се е появил при хора, които са правили компреси или клизми върху чесън.

4

Но млякото може значително да неутрализира чесъна, така че пийте преди хранене и след него чаша мляко, миризмата няма да изчезне напълно, но ще бъде значително по-слаба и ще изчезне много по-бързо.

5

Е, най-добрият начин да се отървете от миризмата на чесън е да откажете да го използвате. Доколко е приемливо за вас, зависи от вас. Целият ни живот се състои от компромиси, а чесънът също е един от тях.

Полезни съвети

Бързо да се отървете от миризмата на чесън ще помогне на дъвченето на стръкове магданоз или няколко зърна кардамон.