Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от замръзващите очила

Как да се отървете от замръзващите очила
Как да се отървете от замръзващите очила

Видео: 12 Minimalist Bedroom Organization Tips 2024, Септември

Видео: 12 Minimalist Bedroom Organization Tips 2024, Септември
Anonim

В студения сезон може да срещнете проблема с замръзването на очилата. Ледът, образуван на прозореца, пречи на гледката и носи студ в стаята. Ето защо, опитайте се да почистите чашата възможно най-бързо и вземете превантивни мерки.

Image

Ще ви трябва

Сол, електрически вентилатор, средство за размразяване на автомобилно стъкло, течност Cleaner-2, медицински алкохол, глицерин, терпентин, течен сапун.

Инструкция за употреба

1

Разбъркайте 2 супени лъжици сол в чаша студена вода. Навлажнете дебел парцал в получения разтвор и избършете чашата няколко пъти. След известно време ледът ще започне да се размразява. Избършете прозореца със суха кърпа от микрофибър. Също така, не се опитвайте да изстържете леда с остри предмети, тъй като това може да повреди стъклото.

2

Включете електрическия вентилатор и го поставете на разстояние 1 м от прозореца. Поставете стара кърпа на перваза на прозореца, така че да абсорбира вода. Не забравяйте да го оцелявате от време на време. В края на процедурата избършете прозореца с чиста, суха кърпа.

3

Използвайте специални лекарства, които могат да размразят стъклото за кратък период от време. Можете да ги закупите в магазин за автомобили, голям супермаркет или на бензиностанция. Разклатете бутилката с продукта няколко пъти и насочете спрея с аерозол върху стъклото. Изчакайте няколко минути и избършете с фланелна кърпа. След това отново нанесете продукта върху прозореца, за да предотвратите повторно замръзване.

4

Купете течен "Cleaner-2" в магазина за автомобили. Този инструмент ви позволява да миете прозорци при много ниски температури - до -27 ° C. Навлажнете парцал в течност и внимателно обработете ледения прозорец. След 10-15 минути избършете перваза на сухо и отстранете петната по стъклото. Можете също да използвате инструмента за преглед. Той ефективно почиства прозорците от замърсяване дори в студения сезон.

5

Пригответе смес от 10 супени лъжици медицински алкохол и 2 супени лъжици глицерин. След това навлажнете гъбата с пяна в получения разтвор и старателно смажете вътрешността на прозореца. Изчакайте да изсъхне напълно и полирайте чашата с чиста, мека кърпа. По този начин можете да защитите прозореца от образуването на лед.

6

Разбъркайте 1 супена лъжица терпентин, 3 супени лъжици глицерин и 5 супени лъжици бистър течен сапун. Нанесете сместа върху чашата отвътре и отвън. Оставете за малко. Когато съставът е сух, вземете кърпа от микрофибър или фланелна кърпа и внимателно полирайте повърхността.