Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от мравки в жилищни помещения

Как да се отървете от мравки в жилищни помещения
Как да се отървете от мравки в жилищни помещения

Видео: Препарат за мравки. Как да се отървете от мравки. Борба с мравки. 2024, Септември

Видео: Препарат за мравки. Как да се отървете от мравки. Борба с мравки. 2024, Септември
Anonim

Мравките дори могат да се появят в апартамента, където живеят много спретнати хора, които не оставят трохи на масата, а мръсните съдове не се натрупват в кухненската мивка. Скаутите могат да се видят дори в стаи, далеч от кухнята. Тези силно организирани и много интересни насекоми причиняват много неудобства и неприятни неприятности.

Image

Първо, мравките се оказват на пода, на масата, скринчетата и шкафовете и дори в леглата. Второ, те могат да бъдат и на чаша чай, а особено любопитни и упорити личности понякога попадат в чашата. Трето, понякога мравките хапят доста болезнено.

Колкото по-рано започнете битка с неканени гости, толкова по-добре. Защото, ако пропуснете момент, тогава мравките започват да се държат доста по бизнес начин и да се отървете от тях няма да е толкова лесно. Когато в апартамента се появиха първите мравки и те се появяват в малки количества и за кратко време, можете да измиете местата, където те тичаха със сапун и вода. Това може да бъде няколко капки почистващ препарат за съдове и разтвор на сапун за пране. С помощта на такава проста манипулация се премахват следи от насекоми, покрай които те намират своя път към вашия дом.

Освен това, като превенция на масовия поток на шестокраки мигранти във вашата територия, можете да поставите скилидки чесън, малки снопове мента или други билки в помещенията на вашия апартамент. Мравките не обичат остри миризми и вашият апартамент ще изглежда насекоми, неподходящи за зимуване.

Ако вече има много мравки, тогава можете да поръсите местата за посещения с обикновена сода за хляб. Не е много дебела. Оставете содата за 2-3 часа или по-дълго, след това отстранете праха и измийте повърхностите с разтвор на сода или сапунена вода. Когато забележите, че мравките са се появили отново, действието може да се повтори. Мравките не обичат сода и след няколко такива процедури ще напуснат дома ви. Тази мярка за борба с мравките е много ефективна в първите етапи на инвазия, когато няма много мравки. В този случай веднъж е достатъчно мравките да напуснат и да не се върнат дълго време.

Можете също така да разложите мандариновите корички със суха карамфил (подправка). Това не само ще изплаши досадните насекоми, но и ще създаде специална, празнична новогодишна атмосфера в апартамента. Можете също така да избършете повърхността с разтвор на оцет или да поръсите с канела или червен лют червен пипер.

Горните методи за борба с мравките са безопасни за хората, но не унищожават мравките, а само ги принуждават да напуснат вашата територия.