Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от летящите мравки

Как да се отървете от летящите мравки
Как да се отървете от летящите мравки

Видео: Летяща мравка 2024, Септември

Видео: Летяща мравка 2024, Септември
Anonim

Не толкова отдавна много жители на града са преследвани от ново нещастие - истинско нашествие на летящи мравки. По правило тези насекоми се срещали изключително в селските райони. Следователно, не всички жители на града знаят как да се отърват от летящите мравки.

Image

Инструкция за употреба

1

Летящите мравки са мравки, при които е започнал сезонът на чифтосване. Идва време и безкрили насекоми отглеждат крила в търсене на партньор, издигайки се на хълм, да търсят половинка. Чифтосването може да се случи както на земята, така и във въздуха. Веднага след това мъжките умират, а женските търсят място за бъдещия мравуняк. След като намери подходящ кът, женската снася яйца, залепени с една бучка. Седмица по-късно се появяват първите мравки, които започват да изграждат нов хълм на мравки и хранят гладуваща женска. През този период летящите женски мравки консумират натрупаната преди чифтосния полет мазнина, крилата окапват и мускулите атрофират.

2

Първият начин да се отървете от летящите мравки, от които трябва да започнете борбата срещу този вид насекоми, е почистването на стаята. Оплодените женски не се интересуват от абсолютно чиста къща. Те се нуждаят от топло място в близост до източник на храна и напитки. Ще трябва да се отървете от "застояли" неща и боклук, издърпайте всички кранове с вода, извадете цялата храна от кухнята, особено трохите. Преди да продължите с цялостното общо почистване, опитайте се да намерите всички гнезда на летящи мравки и да ги унищожите. Ще трябва да източите влажни места, да покриете всички пукнатини и пукнатини. Насекомите могат да се събират с помощта на прахосмукачка.

3

Третирайте всички опасни места в апартамента със специален аерозол, гел, лепенка или пастел. Можете да закупите тези средства в специализиран отдел за домакински химикали. Преди употреба внимателно прочетете инструкциите. Същите препарати, които се използват за унищожаване на обикновени насекоми, могат да помогнат в борбата срещу летящите мравки: Регент, Раптор, Дихлорвос и Машенка.

4

Опитайте да третирате местата, които харесвате, с летящи мравки с остра миризма (като евкалиптово масло, сяра, чесън). За да направите това, се препоръчва да смесвате тези продукти с боракс: той бързо ще унищожи хитиновата им черупка. Това лечение е желателно да се провежда многократно, тъй като останалите живи летящи мравки могат да се движат из апартамента от една част на стаята до друга.

5

Най-ефективният начин да се отървете от летящите мравки е да се обадите на професионални специалисти. Поканените работници за разумна цена ще премахнат нахлуването на насекоми. Освен това те ще ви дадат гаранция за тяхната работа. Ако през годината летящите мравки ви досаждат отново, квалифициран персонал ще повтори обработката на помещенията безплатно.