Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от порове в курник

Как да се отървем от порове в курник
Как да се отървем от порове в курник

Съдържание:

Видео: Курник. Видео рецепт от шеф-повара 2024, Юли

Видео: Курник. Видео рецепт от шеф-повара 2024, Юли
Anonim

Ферето е роден ловец, ръководен от дивите си инстинкти, следователно, заедно с плъхове и мишки, домашните птици могат да станат негови жертви. Не е толкова лесно да се отървем от едно пиле от курника, колкото изглежда, тъй като този хищник е невероятно хитър, сръчен и внимателен.

Image

Земеделските производители с опит казват, че ако едно паре се е качило в кокошарника веднъж, той няма да се успокои, докато не унищожи целия пернат, „закачащ“ добитък. Стопаните вероятно са прави, защото за този хищник пилетата наистина са изключително лесни, а също и много питателна плячка. И особено се страхуват, че нападението на парета трябва да бъде в студения сезон - когато няма толкова много плячка за животното.

Въпреки това, все още има начини, чрез които можете да се отървете от досадния "убиец", в допълнение, те са много хуманни. В крайна сметка защо да стреляте по толкова красиво животно, ако можете да му дадете шанс да напусне трезво?

Кооп сграда, изграждане на капани

За да се спаси хищникът от възможността да се доближи до "пилешкото племе", трябва да се внимава за укрепване на кокошарника. Като се има предвид, че поровете лесно могат да копаят тунел дори под най-силната стена (животно не трябва да прави нищо, за да копае дълбочина от 20-30 сантиметра), трябва да се погрижите за изграждането на допълнителна преграда.

Такава преграда може да бъде например друга мрежеста стена (ако пилешкият кожух е направен от мрежа), долният ръб на който трябва да бъде задълбочен в земята с 50-60 сантиметра и надеждно циментиран. Парето може да влезе в кокошарника и през тавана, така че този нюанс също трябва да се вземе предвид.

За да хванете коварния хищник, можете да изградите капан. Това е доста просто да се направи - просто вземете кофа или голяма кутия, поставете акцент под нея, като прикрепите към нея парче месо. Парето дърпа стръвта, а капанът се забива. На пръв поглед този метод за залавяне на хищник е много прост и ефективен, но трябва да се справите с много умен и пъргав звяр и за да предотвратите избягането му, трябва незабавно да реагирате. Капанът трябва да се вземе далеч извън границите на икономиката и животното да бъде пуснато в природата.