Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от блясъка от желязо

Как да се отървете от блясъка от желязо
Как да се отървете от блясъка от желязо

Видео: Сребро - НАЙ-РЕФЛЕКТИВНИЯТ МЕТАЛ! 2024, Юли

Видео: Сребро - НАЙ-РЕФЛЕКТИВНИЯТ МЕТАЛ! 2024, Юли
Anonim

Желязото е незаменим нещо, благодарение на което всеки човек може да изглежда подреден и добре поддържан. Но понякога поради грешен начин за гладене на тъканта се появява блясък, който разваля външния вид на любимите ви дрехи. Има няколко популярни метода, с които лесно можете да се справите с този проблем.

Image

Ще ви трябва

  • - развалени дрехи;

  • - желязо;

  • - оцет;

  • - марля;

  • - амоняк;

  • - мляко;

  • - борна киселина;

  • - лимон;

  • - лук;

  • - сода;

  • - 3% водороден пероксид.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете блясъка от дрехите, вземете марля, накиснете я в разтвор (3 части вода и 1 част оцет). Внимателно гладете повредената зона. Можете да намокрите кърпа във вода и да я изстискате. Върху дъската за гладене подредете кърпа, предварително сгъната на 2 слоя. Сложете нещо. Поставете влажна кърпа върху петна от желязо, прикрепете ютията и веднага след това я извадете. Оставете марлята за няколко секунди, след което трябва да я извадите. Трябва да се изпари. Постепенно преминете към следващия раздел.

2

Ако тъканта е вълнена, тогава прокарайте силна пара желязо върху повредената зона, просто не докосвайте тъканта. Изплакнете петното с влажна кърпа или четка, докато дрехите изстинат.

3

Опитайте да премахнете петното, като третирате нещата със смес от 3% водороден пероксид и амоняк, в съотношение 1:10. Изсушете добре навлажненото място, изплакнете в топла вода с добавяне на прах. На оцветена тъкан, петна отстранете с разтвор на пероксид с алкохол. Предварително навлажнете предмета с вода.

4

Блясъкът с белина може да се отстрани от бялата памучна тъкан. За да направите това, добавете 5 g от веществото към 200 g вода. Разбъркайте сместа, обработете дрехите. Измийте нещо. Също така петна от леки дрехи могат да бъдат отстранени, ако се навлажнят с лимонов сок.

5

Можете да избършете тъканта със сок от лук. След това изчакайте 3 часа, след което измийте вещта. Ако замърсената зона е голяма, тогава направете каша от лук. Оставете го за известно време, изплакнете дрехите в студена вода.

6

Друг начин е да намокрите петното в разтвор на борна киселина. Измийте тъканта. Малки петна от ютията могат да бъдат отстранени, като поставите продукта в мляко.

7

За да премахнете блясъка върху коприната, пригответе разтвор от вода и сода. Избършете с тази смес областта на тъканта. След като изсушите дрехите, почистете содата с четка, изплакнете кърпата в студена вода.

Полезни съвети

За да избегнете петна и тен от ютията по дрехите, проверете дали ютията е чиста преди гладене. Всяка мръсотия може да се отстрани с почистващо средство. Когато гладите панталони и поли, използвайте марля.