Logo decormyyhome.com

Как да избавите обувките си от миризма: практични съвети

Как да избавите обувките си от миризма: практични съвети
Как да избавите обувките си от миризма: практични съвети

Видео: Hot/humid weather: hot weather clothing tips to survive the heat ǀ Justine Leconte 2024, Юли

Видео: Hot/humid weather: hot weather clothing tips to survive the heat ǀ Justine Leconte 2024, Юли
Anonim

Топлите летни дни носят повече от добри точки. Недостатъците на топлина могат да се считат за ужасната миризма на обувките на някои хора поради бързия растеж на бактериите в топла и влажна среда. Това се случва, ако обувките са стегнати и лошо вентилирани, а може би изпотяването на краката е характеристика на тялото. Във всеки случай има начини да победите лошата миризма.

Image

Инструкция за употреба

1

В суха среда броят на бактериите рязко се намалява и затова обувките трябва да бъдат добре изсушени или с отоплителни устройства, или на слънце. Първо трябва да извадите връзките и да повдигнете езика на обувките.

2

Обувките могат да бъдат замразени и след това изсушени на слънце. Има много доказателства за ефективността на този метод за контрол на миризмата. За да направите това, обувките, поставени в найлонов плик, се поставят цяла нощ във фризера.

3

В добре изсушени обувки за през нощта трябва да поставите портокалови кори, тъй като високото съдържание на етерични масла създават дезодориращ ефект. Алтернатива на портокаловите кори може да бъде всяко етерично масло (например лавандула или чаено дърво), няколко капки от които се прилагат върху стелката на обувката.

4

Обувките от плат могат да се перат с помощта на пералня, но центрофугата трябва да бъде изключена. Трябва да се измие, като го поставите в стара калъфка за възглавници или заедно с чифт стари кърпи. Водата не трябва да е много гореща и е желателно да добавите към нея бял оцет. Измитите обувки трябва да се сушат на открито.

5

Необходимо е да се приготви дезодориращ прах с антисептични свойства и абсорбиращи миризми. Приготвя се от една супена лъжица царевично нишесте, три супени лъжици сода за хляб и няколко капки масло от чаено дърво. За тези съединения износените обувки се обработват вътрешно и се оставят за една нощ. Това е отлично средство за борба с гъбичките.

6

Добър начин да изсушите обувките си и да се отървете от миризмата е обикновен вестник, който трябва да бъде смачкан и поставен вътре в обувката за известно време, за предпочитане през нощта. За същата цел е подходяща котешка тоалетна. След изсушаване по този начин, вестниците или пълнителят просто се изхвърлят.

Как да избавите обувките си от миризма.