Logo decormyyhome.com

Как да съхраняваме ботуши

Как да съхраняваме ботуши
Как да съхраняваме ботуши

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли

Видео: 10 creative DIY projects that will revamp your shoe storage 2024, Юли
Anonim

Така сезонът на чорапите от топли ботуши отмина, беше време да ги поставим за дълго съхранение в гардероба. Но преди да направите това, първо трябва да подготвите обувките. В крайна сметка правилното съхранение е от голямо значение за външния вид и качеството на ботушите, особено в момент, когато те не се използват.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да съхранявате ботуши за лятно съхранение в шкаф, те трябва да бъдат добре почистени от мръсотия и прах. Измийте ги с мека гъба или парцал под течаща вода с помощта на сапун или прах (ако обувките са кожени), почистете всякакви боклуци и камъчета от подметката. Никога не използвайте твърди четки или метални ренде, в противен случай ще съсипете повърхността на обувката. След като всички мръсотии са отстранени, избършете ботушите с влажна и мека кърпа.

2

Ботушите от велур или велур трябва да се почистват със специална телена четка, която може да се купи в почти всеки магазин за обувки. Ако в края на сезона върху тях са се появили драскания, те могат да бъдат отстранени, ако разтриете тези места с шкурка (финозърнеста) и след това ги държите под силен поток от пара.

3

Обувките от велур се считат за едни от най-непрактичните, те бързо се замърсяват и втвърдяват. Но може да се приведе и в правилна форма. За да направите това, пригответе следния разтвор: смесете три супени лъжици оцет в литър вода. Намокрете мека кърпа в приготвения разтвор и избършете ботушите от велур. След изсъхване те ще придобият напълно нормален вид. Мазните петна по обувките могат лесно да се отстранят с бензин.

4

Ако обувките са наситени с неприятната миризма на пот, струва си да се отървете от нея, преди да извадите ботушите за дълго съхранение. За да направите това, разтворете няколко (10 броя) кристали от калиев перманганат в литър топла вода. Намокрете кърпа или памучен тампон в приготвения разтвор и старателно избършете ботушите отвътре. Можете също така да избършете вътрешността на обувката с разтвор на водороден пероксид.

5

След почистване на ботушите от замърсяване и прах, те трябва да бъдат добре изсушени при стайна температура, като се избягват ефектите на отоплителните устройства (нагревател, сешоар, батерия). На следващо място, разтрийте добре обувките с мастен крем.

6

За да не загубят първоначалната си форма, ще ви трябва дебела хартия или стари вестници, които трябва плътно да натъпчат вътрешността на обувката и да закрепите ключалката. Сега можете спокойно да поставите ботушите си в картонена кутия (в никакъв случай в найлонова торбичка или пластмасов контейнер) и да я изпратите в шкафа за хибернация. Продуктите от молци, които трябва да се поставят вътре или до обувките, няма да пречат.

съхранявайте велурени ботуши