Logo decormyyhome.com

Как да постигнем пищен цъфтящ божур

Как да постигнем пищен цъфтящ божур
Как да постигнем пищен цъфтящ божур

Видео: Луковици- засаждани през есента, цъфтящи пролетта 2024, Юли

Видео: Луковици- засаждани през есента, цъфтящи пролетта 2024, Юли
Anonim

Божурът е растение, обичано от много производители на цветя, цъфтежът на които настъпва през май-юни. Сред трайните насаждения божурът заема първо почетно място по красотата на своите цветя. Кокетни и декоративни листа от божур, украсяващи градината до късна есен, не са по-ниски. Цветята на божура са добри както на храста, така и в букета. Божурът от божури е непретенциозен при напускане. Отглеждането му не създава много проблеми, но колко положителни емоции ще даде този цъфтящ храст на вас и вашето семейство.

Image

Инструкция за употреба

1

При кацане трябва да се вземат предвид следните препоръки. Необходимо е да изкопаете дупка 60 * 60 * 60 в земята и да я напълните със смес от пясък, торф, хумус и пръст в същото количество от всеки компонент. Изсипете ситно нарязани тухли или чакъл в долната част на вдлъбнатината за кацане за дренаж

Image

2

За да осигурите великолепния разцвет на божур, трябва:

- изберете правилното място за засаждане на храста, божурът предпочита слънчево, закътано от местата на вятъра, за предпочитане глинеста почва, обогатена с хранителни вещества;

- подредете храстите на божури на разстояние не по-малко от 1 метър един от друг, тъй като с течение на времето те растат много;

- имайте предвид, че първите 2-3 години божурите не цъфтят, тъй като през този период кореновата система активно се развива.

Но ако божурът ще има пъпки през този период, тогава е по-добре да не оставяте храста да цъфти. Тогава догодина божурът ще ви възнагради с по-елегантен и великолепен цъфтеж.

Image

3

Грижа за храст от божур. През пролетта, веднага след като снегът се стопи и от земята се появят първите червеникави кълнове, те трябва да бъдат поръсени с пепел. Пепелта е прекрасен антисептик, който предпазва божура от гъбични заболявания, както и тор. Когато храстите растат малко, тогава те трябва да бъдат поръсени с малък слой хумус.

Image

4

По мярката за изсушаване на земята храстът трябва да се полива. Поливането на божури е необходимо както преди цъфтежа, така и по време на образуването на пъпки. След поливане е препоръчително да разхлабите почвата около храста. На възраст 4-5 години трябва да се подхранва храст от божур. По време на вегетационния сезон, по време на формирането на пъпки и по време на цъфтежа.

5

Възрастни, големи храсти на божури се нуждаят от надеждна поддръжка. Когато се образуват пъпки, вече трябва да се погрижите за подреждането на опори за храста. Необходимо е да се грижите за божура след цъфтежа. Преди настъпването на зимата изрежете стъблата до нивото на почвата и поръсете с пръст.