Logo decormyyhome.com

Как да почистите подови настилки

Как да почистите подови настилки
Как да почистите подови настилки

Видео: Монтаж на подови настилки Рувитекс 3Д 2024, Септември

Видео: Монтаж на подови настилки Рувитекс 3Д 2024, Септември
Anonim

Подовите настилки са най-податливи на замърсяване. В края на краищата върху него се заселват прах, битов боклук и улична мръсотия. Подовата настилка може да се почиства само в зависимост от нейния тип.

Image

Ще ви трябва

  • - течност за измиване на линолеум;

  • - течен сапун;

  • - средства за почистване;

  • - шампоан за килими;

  • - сода за хляб;

  • - бял дух;

  • - прахосмукачка.

Инструкция за употреба

1

Линолеумът е много популярен. Не изисква специални грижи и е доста издръжлив. Линолеумът не трябва да се мие с прекалено гореща вода. Може да загуби своята еластичност и яркост. За да почистите този тип подови настилки, просто го избършете няколко пъти седмично. Използвайте специални почистващи препарати за линолеум или течен сапун.

2

Що се отнася до почистването на паркет, той се състои в редовното събиране на боклука с прахосмукачка или метла. Избършете го само с влажна кърпа. Леко замърсяване може да се отстрани с течност за миене на съдове. Ако петното не се отстрани по този начин, използвайте шкурка № 0. След тази обработка полирайте паркета със специална мастика.

3

Ламинатът не понася висока влажност. Следователно, можете да го избършете само с добре изтъркан парцал. Използвайте специална течност за почистване на пода за отстраняване на замърсители. В никакъв случай не почиствайте ламината с абразивни продукти - те увреждат покритието.

4

Керамичната плочка се почиства доста лесно. Може да се почисти с топла вода с добавяне на течни перилни препарати. Ако върху плочката попаднат капки мазнина, направете паста от сода и вода. Петната от боя ефективно се отстраняват с бял спирт или друг разтворител. Намокрете гъбата с пяна в продукта и разтрийте замърсената зона.

5

Килимът трябва редовно да се почиства от прах и мръсотия с прахосмукачка. В зависимост от степента на замърсяване, почистете килима със специални продукти. Широка гама от тези продукти се предлага в магазините за битова химия. Те се правят под формата на шампоани и прахове. Ако на килима се появят петна, изтрийте ги с хартиена кърпа възможно най-скоро. И след това почистете с четка и препарат за миене на съдове. Избършете килима с влажна кърпа и го изсушете.