Logo decormyyhome.com

Как и как да почистите метална кана

Как и как да почистите метална кана
Как и как да почистите метална кана

Съдържание:

Видео: Как да почистим каната за вода 2024, Септември

Видео: Как да почистим каната за вода 2024, Септември
Anonim

При продължителна употреба металните чайници губят блясъка си, а отвътре се покриват с котлен камък. Те не могат да се почистват с обикновени препарати за миене на съдове. Но все пак можете да възстановите оригиналния блясък на чайника.

Image

Почистване на чайника отвън

Днес се предлагат доста скъпи почистващи препарати за почистване на метални повърхности. Въпреки това, не всички са високо надеждни, в допълнение, те могат да съдържат токсични компоненти. Но това няма значение, можете да постигнете отличен резултат, като използвате обичайните средства, които са във всеки дом.

Изплакнете добре металната кана с гореща вода. Това ще помогне да премахнете всички разтворими плаки и да го подготвите за почистване. Вземете малко количество обикновена сода за хляб, поръсете я в чинийка и стара четка за зъби.

Намажете четката с обикновена течаща вода, потопете я в чинийка и избършете чайника старателно, докато се появи метален блясък. Отнема около 30 минути, за да почистите цялата кана. След това го изплакнете отново с гореща вода. Вместо сода, можете да вземете зъбен прах, той ще се справи още по-добре с тази задача.

Често за почистване се използват редовно средство за почистване и метална гъба. Този метод е по-малко ефективен и изисква повече време и усилия. Ако използвате твърде твърда метална гъба, драскотини ще останат на повърхността на чайника, което безперспективно ще съсипе външния му вид.