Logo decormyyhome.com

Как да почистите пералнята от мащаб и да увеличите нейния експлоатационен живот

Как да почистите пералнята от мащаб и да увеличите нейния експлоатационен живот
Как да почистите пералнята от мащаб и да увеличите нейния експлоатационен живот

Видео: Carb-Loaded: A Culture Dying to Eat (International Subtitles) 2024, Септември

Видео: Carb-Loaded: A Culture Dying to Eat (International Subtitles) 2024, Септември
Anonim

Понякога дори не подозираме, че в къщата си имаме не само пералня, но и цяла прасенце - плесени, микроби и мазнини. За да увеличите експлоатационния живот, както и да се отървете от неприятната миризма вътре в пералнята - необходимо е периодично да я почиствате.

Image

Ще ви трябва

  • - лимонена киселина 150 g

  • - парцал и гъба

  • - стара четка за зъби

  • - всеки препарат, подходящ за миене на съдове

  • - басейн

Инструкция за употреба

1

Първо, пристъпете към почистване на вратата и барабана. Взимаме парцал или гъба и купа с топла вода, измиваме барабана и вратата, както и гумените части - маншета, който се използва за стягане. За да се отървете от миризмата в пералнята и вашите неща, трябва да се отървете от мръсотията в маншета, барабана и на вратата. В маншета се образуват замърсители и дори малки монети, изпуснати от джобовете на дрехите, могат да влязат в него. Избършете маншета със суха кърпа след всяко измиване.

Приемникът за прах също трябва да се почисти от мухъл, извадете го от машината и го измийте в леген или мивка под чешмата с почистващ препарат, а на трудно достъпни места ще използваме стара четка за зъби. След като изсъхне - поставете на място. Препоръчително е прахът да се почиства веднъж на 2 месеца.

Image

2

Филтърът за изпускателната помпа също трябва да бъде почистен, в противен случай той ще се задръсти с течение на времето, няма да пропуска вода през него и с течение на времето помпата ще се провали. Традиционно филтърът за дренажна помпа е разположен в долната част на пералнята, той е затворен с люк или подвижен панел. Филтър е необходим, за да филтрираме всички замърсявания, които могат да бъдат в нашите неща.

Първо трябва да поставите парцал или плосък контейнер под капака на филтъра (запушалка), тъй като останалата вода ще се излее от филтъра, след като отворите капака. Развиваме капака и отстраняваме филтъра, заедно със залепващата мухъл и други отпадъци, измити с препарат. Филтърът трябва да се почиства веднъж на 1-2 месеца, след това всичко ще бъде в ред с помпата.

Image

3

Изсипете 150 g лимонена киселина в отделението за прах. Избираме режима на измиване: 80-90 градуса за един час и половина до два часа и започваме. Лимонената киселина ще премахне отлаганията на нагревателя върху нагревателния елемент и ще намали консумацията на енергия. Когато върху нагревателния елемент се образува дебел слой от котлен камък, това често води до разпадането му, а цената на нов нагревателен елемент ще бъде 30-40 процента от цената на миещия „приятел“. Нагревателят е принуден да се нагрява много, мащабите му пречат да нагрява вода до необходимата температура. Съответно електричеството отива многократно повече.

Image

Обърнете внимание

Има съвети да замените лимонената киселина със сода, но е по-добре да не го правите, содата е твърде агресивна за вашия приятел за измиване.

Полезни съвети

Не забравяйте да оставите вратата на пералнята отворена след всеки цикъл на измиване за сушене и вентилация.