Logo decormyyhome.com

Какви храни не могат да се съхраняват в хладилника

Какви храни не могат да се съхраняват в хладилника
Какви храни не могат да се съхраняват в хладилника

Видео: Топ 10 любими ПРОДУКТА, които ще СПРЕТЕ да си купувате след това видео 2024, Юли

Видео: Топ 10 любими ПРОДУКТА, които ще СПРЕТЕ да си купувате след това видео 2024, Юли
Anonim

Хладилникът зае толкова важно място в ежедневието, че никоя домакиня не може да си представи дома си без него. По-ниската температура, изглежда, трябва да поддържа храната свежа за по-дълго време, но това не е напълно вярно. Всеки от тях има свои собствени характеристики, изискващи индивидуален подход към неговото съхранение. Например, много хранителни продукти не понасят ниски температури и, следователно, са в хладилника.

Image

Инструкция за употреба

1

Не понасяйте ниската температура, поддържана в хладилника, тропически плодове. При такива условия те се разпадат много по-бързо, като същевременно отделят вредни газове. Ето защо, закупили голям брой киви, банани, мандарини, лимони и др., Съхранявайте ги увити в хартия на стайна температура, без да ги поставяте в торбичка или контейнери. Същото правило важи за ябълките и крушите. Освен това ябълките в процеса на съхранение отделят етилен, като значително намаляват срока на годност на много други зеленчуци и плодове, разположени до тях.

2

Пъпешите, тиквите, тиквичките в хладилника бързо изсъхват, стават меки и плесенясали. Запазвайки целостта на корите, те перфектно се съхраняват при стайна температура в продължение на няколко месеца, без да губят вкусовите и хранителни качества. Не можете да поставите вече нарязания пъпеш в хладилника, като той бързо започва да се влошава, отделяйки вредни вещества.

3

Зеленчуците с високо съдържание на вода, като краставици, домати или патладжан, бързо се затъмняват в хладилника, което води до гниене. Доматите и краставиците могат да се съхраняват на стайна температура, като ги сгънете в малка кошница. Патладжаните могат да се приготвят за зимата, ако се нарязват на малки филийки и се сушат.

4

Лукът не понася ниски температури. При такива условия структурата му се нарушава и тя става мека. В допълнение, острата миризма на този зеленчук в затвореното пространство на хладилника може да проникне в други продукти, което разваля вкуса им. Ако е необходимо, нарязаният лук може да се съхранява за кратко в хладилника, но само под формата, която е сигурно опакована в торбичка или пластмасова обвивка. По принцип лукът се съхранява на топло и сухо място.

5

Не дръжте мед и зехтин в хладилника. В тези продукти се образува бяла утайка под въздействието на ниска температура. Освен това всичките им полезни качества изчезват. Тези продукти се съхраняват най-добре при стайна температура. Безсмислено е да съхранявате сладко, консерви и пушени меса в хладилника, защото те заемат само неговата свободна площ. Всички те са добре запазени при стайна температура.

6

Те не обичат хладилник и твърди зеленчуци, например картофи, моркови, репички, цвекло и т.н. - в него те бързо поникват или гниет. Най-оптималният метод за съхранение за тях е кутия, изработена от пластмаса или дърво, стояща на сухо, тъмно място.

7

Шоколадът също не трябва да се съхранява в хладилник. Ниските температури провокират появата на кондензат на повърхността му, който впоследствие се превръща в бяло покритие. Не вреди на тялото, но се отразява негативно на появата на шоколадови бонбони и сладкиши.