Logo decormyyhome.com

Как да почистите меки играчки

Как да почистите меки играчки
Как да почистите меки играчки

Видео: КАК ДА ПОЧИСТИМ ПЛЮШЕНА ИГРАЧКА БЕЗ ПРАНЕ С ВОДА? - пяна за сухо пране на тапицерии DailyShark 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПОЧИСТИМ ПЛЮШЕНА ИГРАЧКА БЕЗ ПРАНЕ С ВОДА? - пяна за сухо пране на тапицерии DailyShark 2024, Юли
Anonim

Децата обичат да играят меки играчки. Те не се разделят с тях. Как да ги почистите, така че любимата ви играчка да не предизвика инфекция?

Image

Има няколко начина за почистване.

1. Химическо чистене. Поставете 2-3 играчки в найлонов плик и добавете половин чаша сода. Затворете торбата и я разклатете за минута. Извадете играчките и ги почистете с мека четка. Този метод е много подходящ за малки играчки.

2. Прахосмукачка. Вакуумирайте играчките с обикновена или миеща прахосмукачка. Но си струва да запомните, че прахосмукачката няма да почисти играчката по-дебела от 15 cm.

3. Ръчно измиване. Ръчното измиване е предназначено за играчки, пълнени с дървени стърготини или със залепени части.

Разтворете шампоана във вода. Намажете с нея мека четка или гъба и внимателно почистете играчката. Опитайте се да не го намокрите. Изсушете играчката на батерии.

4. Автомивка. Ако на етикета на играчката е позволено да използвате машинно пране, след това я измийте в деликатен режим при температура от 30 градуса. Но си струва да запомните, че играчките могат да се деформират по време на пране. Изсушете ги на крайници.

5. Химическо чистене. Използвайте химическото почистване в краен случай. Използваните химически разтворители могат да причинят алергии у бебето.

6. Студът. Ако играчката не е почистена от много години, тогава вероятно има кърлежи. Оставете играчката в хладилника за една нощ. Студът ще убие кърлежите.

Не забравяйте да почиствате своите плюшени приятели на всеки 2 седмици. Това ще защити вашето дете.