Logo decormyyhome.com

Как да почистите воден охладител

Как да почистите воден охладител
Как да почистите воден охладител

Видео: Самостоятелно промиване на радиатора | Съвети от AUTODOC 2024, Юли

Видео: Самостоятелно промиване на радиатора | Съвети от AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Водоохладител се превърна в незаменим нещо за офиса. Понякога устройството се закупува за домашна употреба, тъй като качеството на чешмяна вода не отговаря на вкусовите предпочитания и санитарните стандарти.

Image

Инструкция за употреба

1

За охлаждане и загряване на бутилирана вода се използва охладител или деспенсер. Устройството е много удобно за използване. Не е необходимо да носите чайник със себе си, за да вземете вряла вода, или да държите лед, за да пиете хладна вода. Качеството на течността ще зависи не само от избора на доставчика, но и от условията на охладителя. Веднъж годишно е необходимо да го почиствате. Това е предпоставка да удължите живота на устройството и да запазите здравето на хората.

2

Най-доброто време за почистване е, когато водата в бутилката изтича. На първо място, трябва да изключите устройството от захранването. Необходимо е да се източи водата от студена и гореща чешмяна. Най-добре е да изчакате известно време врящата вода да изстине, в противен случай внимавайте да не се изгорите. Корпусът на дозатора трябва да се избърше с влажна кърпа. Силното замърсяване ще бъде отстранено с обикновена сапунена вода. Трябва да се обърне нужното внимание на тавата под крановете. Може да се мие под чешмата с помощта на течност за миене на съдове.

3

За да премахнете останалата вода, трябва да извадите тапата. Той, в зависимост от модела, ще бъде разположен на задния панел отдолу или отстрани. Крановете са сменяеми, могат да се изплакват без много трудности под вода с почистващ препарат. За да промиете вътрешните части на охладителя, ще ви е необходимо специално решение. В 5 литра вода разбъркайте 100 g лимонена киселина. Течността трябва да се излее в апарата през отвора на акцептора на бутилката. Пълнотата на резервоарите може да се провери, като кликнете върху кранчето със студена и топла вода. След това трябва да включите охладителя в мрежата и да изчакате, докато водата се загрее. След като индикаторът за отопление угасне, устройството трябва да се изключи и да се остави 6 часа в това състояние за дезинфекция.

4

След процедурата охладителят трябва да се изплакне обилно от разтвора. За тези цели се препоръчва използването на бутилирана вода, а не тази, която тече от чешмата. Чистата вода се излива като разтвор и след това се оттича от кранове и през отворен клапан. Изплакването е най-добре да се повтори няколко пъти за ваша собствена безопасност. След процедурата на почистване ще трябва да инсталирате клапана на място, да поставите нова вода във входа на бутилката, да свържете устройството към мрежата и да изчакате водата да се загрее или изстине.

Обърнете внимание

Следващата смяна на бутилката иглата на съда трябва също да се подложи на хигиенни процедури. Това място е най-уязвимо, тъй като е в контакт с външната среда.

Полезни съвети

Преди да инсталирате нова бутилка, трябва да я избършете с алкохолна кърпа, особено внимателно, точките за контакт с охладителя. Водата върви дълъг път, докато достига до своя потребител.