Logo decormyyhome.com

Колко често трябва да заменяте старите възглавници с нови и защо

Колко често трябва да заменяте старите възглавници с нови и защо
Колко често трябва да заменяте старите възглавници с нови и защо

Съдържание:

Видео: PLANTED AQUARIUM MAINTENANCE - IN-DEPTH TUTORIAL FOR BEGINNERS 2024, Септември

Видео: PLANTED AQUARIUM MAINTENANCE - IN-DEPTH TUTORIAL FOR BEGINNERS 2024, Септември
Anonim

Благосъстоянието до голяма степен зависи не само от продължителността на съня, но и от неговото качество. Невъзможно е да си представим качествен, дълбок сън без удобен матрак и възглавница. Често възлюбените възглавници и одеялата на баба остават в ежедневието толкова дълго, че се превръщат в бомба със закъснител, поставена под нашето здраве.

Image

Защо здравето зависи от възглавниците?

Когато човек спи, тялото му продължава да работи. Завъртане насън, стискане на възглавницата се случва, от своя страна, тя абсорбира освободеното себум и пот. Продължителната употреба на възглавницата се отпечатва върху нея с петна и деформации. Това обаче е само върхът на айсберга, което го прави непривлекателен на външен вид. Истинската заплаха дебне отвътре и не се вижда с просто око.

Някой, който живее в една възглавница?

По време на употребата си възглавницата беше обичана не само от вас, но и от кърлежи, които намериха сигурно място в нея да съществува. Кърлежите провокират алергични реакции, обструктивен бронхит и бронхиална астма. Стара възглавница често е причина за появата на акне по лицето.

Кърлежите ще се чувстват като „у дома“ при влажност над 40%. Трудно е да се постигнат такива показатели у дома, особено когато става въпрос за възглавница или одеяло, при което нивото на влага се поддържа от изпаренията на тялото. Перата са особено любители на кърлежите.

Друг факт, който показва необходимостта от подмяна, е загубата на формуляр. Изцедената и измита възглавница не е в състояние да осигури надеждна подкрепа на главата. Само възглавница може да гарантира здравословен сън, който напълно запълва празнината между раменете и главата, когато лежите на гърба си. Ако предпочитате да спите на ваша страна, изберете първоначално плоски постелки.