Logo decormyyhome.com

Какво да правим с разтопяването на нещата

Какво да правим с разтопяването на нещата
Какво да правим с разтопяването на нещата

Видео: 10 ПРОСТИ НЕЩА, които правим ГРЕШНО всеки ден 2024, Юли

Видео: 10 ПРОСТИ НЕЩА, които правим ГРЕШНО всеки ден 2024, Юли
Anonim

Често цветните или черно-белите неща се оказват разтопени. Зависи не само от състава на тъканта, но и от качеството на багрилото. Правилното измиване на разтопените елементи може да помогне за поддържане на външния им вид.

Image

Ще ви трябва

  • - трапезен оцет;

  • - сол;

  • - сода за хляб;

  • - терпентин;

  • - тютюн;

  • - салфетки за улавяне на нестабилни бои;

  • - специални почистващи препарати за измиване на цветни и разтопени предмети.

Инструкция за употреба

1

Сортирайте цветните елементи преди измиване. Особено не трябва да миете заедно неща от жълти, оранжеви и червени нюанси със синьо и зелено. Понякога нещо се хвърля толкова много, че трябва да го миете отделно от останалите. Черно-белите елементи трябва да се мият един по един.

2

Фиксирайте цвета на новите неща, като предварително накисвате за 1 час в студена солена вода (1 супена лъжица сол в 1 литър вода). Накисването на цвета на памучните тъкани ще помогне накисването за 10 минути в студена вода с терпентин (1 супена лъжица в 2 литра вода). След това изплакнете нещата и ги измийте в сапунена студена вода или в пералня при 30 ° C със специални перилни препарати за измиване на цветни предмети.

3

Използвайте специални кърпи, абсорбиращи цвят, когато миете в автоматична машина.

4

При последното изплакване, за да запазите цвета, използвайте 9% оцет за розови, сини и жълти елементи (1 супена лъжица на 1 литър вода или 5 супени лъжици за автоматична машина), за яркочервени и сини тъкани - сода за хляб (1 чаена лъжичка на 1 литър вода). За да изплакнете черните неща, добавете щипка сол към водата.

5

Сухите черно-бели предмети и предмети с разтопени части (маншети, яки и т.н.) в хоризонтално положение върху хавлиена кърпа.

Обърнете внимание

Не използвайте сода пепел или почистващи препарати за избелване и избелване на бели предмети.

Не сапунирайте цветни неща; използвайте сапунена вода или пяна за миене на ръце.

Полезни съвети

За да възстановите черните и кафяви цветове на нещата, използвайте инфузия на тютюн. За да направите това, залейте с 1 литър вряща вода 15 г тютюневи листа, оставете да вари, добавете в легенчето с малко топла вода. Накиснете черните неща в получения разтвор.

Накиснете нещата с бродерия с цветни конци в студена солена вода, измийте ги в сапунена подсолена вода при стайна температура и при последното изплакване добавете оцет. След изсушаване гладете бродерията от грешната страна.

Свързана статия

Как да перете тъкани за проливане

  • Какво да правя, ако нещо е избледняло
  • ако нещо се хвърли