Logo decormyyhome.com

Как да копаем парцел бързо

Как да копаем парцел бързо
Как да копаем парцел бързо

Съдържание:

Видео: Как да копаем биткойн с компютър 2018 2024, Септември

Видео: Как да копаем биткойн с компютър 2018 2024, Септември
Anonim

Разкопаването на градина е най-трудоемката част от селскостопанската работа. Хората на възраст губят здраве на този етап, младите хора губят време. Възможно ли е да се намали времето, изразходвано за тази работа? Да!

Image

Има няколко начина да ускорите процеса на изкопаване на сайт, като между тях и подобряване на техниката на копаене и надграждане на инструмента.

Техники за копаене

Ако по принцип не искате да надстроите инструмента си или той е просто икономически неизгоден за вас поради малкия размер на вашия сайт, тогава най-добрият избор би бил да използвате няколко прости трика, които ще ви помогнат да разровите градината бързо и ефективно.

Най-трудната част е изкопаването на девствени земи, което включва премахване на слоя от трева, разплитане на корените, тревата и други неща. В този случай, след всяко движение на лопатата, трябва да я оставите настрана, коленете и старателно да изберете трева от вдигнатото парче земя. Изходът може да бъде предварително плевене на площадката, тоест груб, груб проход с мотика (мотика), за да се откъснат най-големите плевели от земята и да се разхлаби почвата, и по-специално горния слой трева. След това трябва да използвате греблото и да съберете цялата претеглена трева.

Ако подходите към въпроса отговорно, тогава след извършената операция просто трябва да изкопаете освободената от трева земя, игнорирайки останките от плевели. Тъй като сега не е нужно да се навеждате постоянно, нещата ще вървят много по-бързо. Прави впечатление, че въпреки факта, че вместо една операция извършвате три, работата върви много по-бързо. Разделението на труда е страхотно нещо!

Модернизиране на градински инструменти

Някои градинари подобряват инструмента си, като променят формата на лопатното острие, заточват краищата - това ви позволява лесно да отрежете упоритите корени на растенията. Някои занаятчии доставят лопатата със специални зъби и куки, за да извадят дългите и криволичещи корени на растенията, без да е необходимо да се огъват.

В допълнение, специални хибриди се предлагат за продажба, комбиниращи лопата, брана и рейка, с изключение на може би кафемелачка. Такива системи обаче имат един общ недостатък - те перфектно копаят чисто, без плевели, но са безсилни срещу девствената земя, което производителят честно заявява.