Logo decormyyhome.com

Как да наточим нож без всичко

Как да наточим нож без всичко
Как да наточим нож без всичко

Съдържание:

Видео: КАК ДА НАТОЧИМ НОЖ + Няколко От Моите Ножове 2024, Септември

Видео: КАК ДА НАТОЧИМ НОЖ + Няколко От Моите Ножове 2024, Септември
Anonim

Заточването на нож е най-добре за специален камък. Абразивната му повърхност е просто идеална за това. Дори новомодните метални острилки са по-ниски от него - те изтриват острието твърде бързо. Но ако нямаше специални устройства, например в кампания или други „екстремни“ условия, ще трябва да използвате импровизирани средства.

Image

глинени съдове

Добър заместител на точилото е стъкло или порцелан. Дъното на халбата или чинийката обикновено има грапава повърхност с отлични абразивни свойства. Обърнете чашата и я поставете на маса или на земята. Няколко пъти нарисувайте нож по незавършената обиколка на дъното с плъзгащи движения, леко под ъгъл. Резултатът ще бъде доста приемлив, дори и най-тъпите ножове придобиват добри свойства за рязане.

Стъклен кант без очертание

Такъв ръб може да се намери например на страничния прозорец на автомобил, ако го спуснете. Да бъдеш на места, където човек отседне, да вземеш парче стъкло ще бъде доста проста задача. Технологията на заточване е същата като при използване на порцелан. Ако не използвате автомобилно стъкло, а цепене, бъдете внимателни. За да избегнете нараняване, увийте остра повърхност с парче плат или дрехи.

метал

Можете да използвате втори нож, за да изострите тъп. Движете се с резките движения на един нож срещу дупето на друг. Разбира се, тук е необходимо известно умение, тъй като при липса на опит резултатът оставя много да се желае. Сменете нож може метална скара печка газ.

В допълнение, други метални предмети могат да се използват като острилка: парче стоманена тел (тя трябва да бъде фиксирана от двете страни) или, например, катарама, изберете само най-грубия ръб.

Камъни, тухли, бетонна фасада

Речните камъчета имат отлични заточващи свойства, ако сте на открито, близо до вода, потърсете камъче със среден размер, не твърде гладко. Гладка, без чипс, силикатна тухла е почти пълноправен заместител на мелница, червената глина най-вероятно не е подходяща, тя е твърде мека за такива цели.

Бетонна фасада, стъпка, плоча - всички тези предмети могат да ви помогнат да дадете на ножа най-добрите свойства за рязане, обаче, изберете гладка бетонна повърхност, ако е възможно. В крайни случаи парче шкурка ще направи.