Logo decormyyhome.com

Какъв материал да изберете тиган

Какъв материал да изберете тиган
Какъв материал да изберете тиган

Съдържание:

Видео: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Юли

Видео: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Юли
Anonim

Вкусът и външният вид на приготвеното ястие до голяма степен зависят от качеството на ястията. Тиганите не са изключение, разнообразието от които, поради изобилието от съвременни материали, може да бъде объркващо.

Image

Тефлоново покритие тиган

Мислейки за това от какъв материал да изберат тиган, мнозина предпочитат да се спрат на този вид покритие, въпреки че мненията за неговата безопасност са нееднозначни. Тефлонът, но само с високо качество, има редица предимства:

- способността да се готви с минимално количество масло;

- намаляване на риска от изгаряне на всяко ястие.

Естествено, последният елемент работи само ако има контрол върху процеса на готвене и засяга в по-голяма степен способността да се спаси самия тиган, а не ястието, което, ако се изгори в чинии, изработени от други материали, ще доведе до дълго и болезнено остъргване.

Ако има повреди или чипове на тефлоновия тиган, трябва да се сбогувате с него, защото в този случай този материал става не твърде полезен за здравето.

Струва ли си да купите тиган от неръждаема стомана

Този материал е един от най-популярните, но когато закупите такъв тиган, има голям риск да срещнете проблема с изгарянето на продукти до него. Подобен минус има в продуктите на производителя с не твърде високо качество, тъй като в много отношения свойствата на тигана зависят от това колко е дебело дъното.

Липсата на тигани от неръждаема стомана е доста бърза загуба на външен вид, когато блясъкът на стоманата се променя на многобройни многоцветни петна, въпреки че това не се отразява на качеството на работа.

Тигани от други метали

Алуминиевите тигани са не по-малко популярни днес, които са повече от достъпни, но, уви, експлоатационният им живот е кратък. Също така, класическите тигани от чугун не губят земята, доста тежки и не твърде евтини, но всичко зависи от това, което искате да получите от тигана на финала. В чугун, както ажурните палачинки, така и пърженото месо са идеално добри. Но трябва да се помни, че ако тиганът е закупен специално за печене, тогава за други ястия е по-добре да не го използвате, в противен случай рискът от изгаряне на храни се увеличава.