Logo decormyyhome.com

Трикове на умни домакини: грижа за ястия

Трикове на умни домакини: грижа за ястия
Трикове на умни домакини: грижа за ястия

Съдържание:

Видео: The Internet of Things by James Whittaker of Microsoft 2024, Юли

Видео: The Internet of Things by James Whittaker of Microsoft 2024, Юли
Anonim

Знаете ли как да направите ножовете скучни? Как да премахнете ръждата от тях? Може би знаете как да обезмаслете чайника, без да използвате никакви химически агенти? Не? И така, време е да разберем триковете на най-опитните стюардеси в света.

Image

Сос в тенджери и тигани

За да се отървете от въглеродните отлагания върху чиниите, без да ги подлагате на силно триене, и ръцете на химикали, вземете обикновен сапун за пране, разтворете го във вода и кипете този разтвор в чиниите, които трябва да се почистват. Ако отвън се е образувала сажди, е необходимо да се вземе тиган с по-голям капацитет, да се постави "раненият" предмет и да се вари в сапунена вода.

Малко за ножовете

Ако не искате ножовете ви да се затъпят бързо, никога не ги мийте с гореща вода, не ги съхранявайте заедно с други метални предмети, редовно провеждайте дейности, за да предотвратите образуването на ръжда (отстранете я в случай на поява). А именно: избършете острието с пръстен лук или лимонена киселина. За да фиксирате ефекта, след процедурата избършете ножа с вълнена кърпа.

В случай че острието въпреки това е загубило остротата си и се нуждае от заточване, ще бъде много по-лесно да направите това, ако малко преди операцията (20-30 минути) ножът се постави в подсолена вода при стайна температура.