Logo decormyyhome.com

Къде да купя плат за спално бельо

Къде да купя плат за спално бельо
Къде да купя плат за спално бельо

Съдържание:

Видео: Текстил за дома и бизнеса от Маг Текс - пердета и завеси, спално бельо, хавлии, шалтета, одеяла 2024, Юли

Видео: Текстил за дома и бизнеса от Маг Текс - пердета и завеси, спално бельо, хавлии, шалтета, одеяла 2024, Юли
Anonim

Спокоен здрав сън е гаранция за вашия пълноценен живот и работа. А той от своя страна зависи от това колко ви е удобно да спите и по-специално от леглата. Той трябва да бъде не само приятен за тялото, но и красив, както и издръжлив, запазвайки външния му вид в процеса на често измиване. Изборът и закупуването на тъканта, от която ще бъдат ушити спалните дрехи, е приятен и отговорен въпрос.

Image

Какъв плат да изберете за шиене на спално бельо

Ако решите сами да шиете комплект спално бельо, преди да купите всичко необходимо, трябва да решите от коя материя искате да шиете. На първо място, тя трябва да бъде само естествена. За нормална ежедневна употреба са подходящи памучни тъкани: калико, калико, калико, камбрик, фланел и др. - Това са традиционни материали, от които се шият постелки.

Те са евтини, но в същото време са добре пригодени за онези изисквания, които би трябвало да ви осигурят добър нощен сън: пропускат въздух добре, абсорбират влагата, измиват се добре и не се деформират при миене, гладят и са доста издръжливи. По-"тържествени" и издръжливи са сатен, жакард и перкал. Ленът е особено здрав и издръжлив. Извън конкуренция, включително в цената, коприната, която затопля кожата през зимата, а през лятото й придава прохлада, когато влиза в контакт с такова бельо.

От памучните тъкани сатенът е особено издръжлив; тези тъкани обикновено са проектирани за 200 измивания без загуба на качество.

Колко материал е необходим

Изчислете колко материал ви е необходим, за да шиете необходимите постелки. Много е удобно да използвате плат с ширина 2, 20 м, в този случай няма да се налага да го шиете и няма да има шевове на вашите чаршафи и завивки. Трябва да вземете предвид само ширината на леглото, а за шиене на чаршаф и покривало за одеяло вземете 3 ширини и добавете към подгъва още 150-200 см. Изчислете разхода на тъканите за шиене на калъфки за възглавници отделно, като вземете предвид размера на възглавниците.