Logo decormyyhome.com

Тъкан на футера - какво е това

Тъкан на футера - какво е това
Тъкан на футера - какво е това

Съдържание:

Видео: Клас 74: Краче за сгъване на контур F515 & Еластична крачола S537 за индустриална шевна машина 2024, Юли

Видео: Клас 74: Краче за сгъване на контур F515 & Еластична крачола S537 за индустриална шевна машина 2024, Юли
Anonim

Футър е естествена трикотажна тъкан, изработена от памук, която заслужено е популярна сред хората, които ценят екологичната чистота и комфорт. Подходящ е за шиене на комплекти дрехи за най-малките и не заобикаля нуждите на възрастните.

Image

За съжаление през миналия век синтетичните тъкани преобладават над екологично чистите от коноп, коприва, лен и памук, с които започва историята на произхода на материята. Но затова днес естествените материи са в невероятно търсене, особено сред хората, които предпочитат комфорта в дрехите. "Futer" просто се отнася до желаните "дишащи" памучни тъкани, които създават приятно усещане при носене, не предизвикват алергии и са издръжливи при употреба.

Технологията на производство на плат "footer"

Кой и кога е започнал да произвежда плат, наречен „footer“, не се знае със сигурност. Самото име обаче очевидно има немски корени. Думата Futter означава не само фураж, но и плат за подплата. Името отлично характеризира технологията на производство на тази тъкан. Факт е, че в гладката плетена памучна тъкан от грешната страна е плетена друга нишка - облицована, която се закопчава с брошки и впоследствие се пенира. По този начин нишките за облицовка образуват чернови по основната тъкан.

Не бъркайте футър с руно, което също е трикотаж, но по-разхлабен и лек. Ако руното е полиестер от руно, тогава подножието е памучна тъкан. Технологията позволява малък процент синтетични добавки, като полиестер и вискоза с ликра. Следните видове подложки се различават в зависимост от броя на тъканите нишки на облицовката и наличието на синтетични влакна:

- двуредова;

- три нишки;

- с добавяне на синтетика.

Трилентовото подножие от своя страна може да бъде дебело и тънко, което наподобява мотор по дебелина. Добавянето на синтетични нишки допринася за по-голяма еластичност и удобно прилягане на дрехите, предотвратява деформация при носене. Платното се произвежда както отпечатано, така и гладко боядисано.