Logo decormyyhome.com

Какво е премахване на прах

Какво е премахване на прах
Какво е премахване на прах

Съдържание:

Видео: Почистващ препарат за премахване от спирачен прах | Equinox pH7 - Ада Колор ЕООД / Ada Color Ltd. 2024, Юли

Видео: Почистващ препарат за премахване от спирачен прах | Equinox pH7 - Ада Колор ЕООД / Ada Color Ltd. 2024, Юли
Anonim

Промишленият прах навлиза в човешкото тяло през дихателните пътища и причинява непоправима вреда на здравето. Прахът от бетон също вреди на оборудването и машините. Но за борба с образуването на прах има ефективни и евтини средства.

Image

Днес на някои места все още можете да видите готовия бетонен под без защитно покритие. Най-често това са малки производствени цехове на стара конструкция, частни гаражи, складове. Готовият бетонен под може да се използва в тези помещения, където няма високи изисквания за неговата износоустойчивост. Цената за организирането на такъв етаж е незначителна, но има огромен недостатък, поради който много организации отказват да завършат етажа. А причината е образуването на прах.

Какво представлява образуването на прах и как да се справим с него

Всички бетонни повърхности са обект на прах в една или друга степен, но подове, изработени от нискокачествен бетон или с нарушение на технологията на замазката, дават прах от първите месеци на работа.

Прахът от бетонна повърхност няма нищо общо с домашния прах. Състои се от молекули на свързващо вещество и е изключително опасно както за човешкото тяло, така и за оборудването и детайлите на механизмите.

За борба с образуването на прах има само един метод - отстраняване на прах.

Видове отстраняване на прах

Готовият бетонен под може периодично да се отстранява от праха по време на работа, което, разбира се, е нерентабилно. По-логично е да предприемете драстични мерки и да премахнете проблема веднъж завинаги. Премахването на прах се отнася до серия от мерки за възстановяване и лечение на проблемна бетонна повърхност.

Такава обработка не само ще спре трайно образуването на промишлен прах, но и ще даде на повърхността допълнителни качества - устойчивост на влага и износване, способност да издържа на химически и механични влияния.

За обработката на старата повърхност е необходимо да се извърши цикъл на работа за отстраняване на дефекти, понякога е по-лесно и по-евтино напълно да се демонтира старата замазка.

Най-добрият вариант би бил да се вземат превантивни мерки и да се комбинира инсталирането на бетонен под с мерки за предотвратяване образуването на прах.