Logo decormyyhome.com

Какво е мусат и как да го използваме

Какво е мусат и как да го използваме
Какво е мусат и как да го използваме

Съдържание:

Видео: Going to Space to Benefit Earth (Full Event Replay) 2024, Юли

Видео: Going to Space to Benefit Earth (Full Event Replay) 2024, Юли
Anonim

Мусат е специално средство за заточване на ножове. Прилича на обикновен файл във форма, но особеността на мусатата е, че ребрата му са разположени по дължината на платното, строго успоредни една на друга.

Image

За какво е мусат?

Един добре заточен кухненски нож може значително да улесни процеса на готвене. Грешното средство за изправяне на острието може да убие острието.

Musat извършва лесно редактиране на острието преди и след работа с него. Инструментът подравнява и отстранява гвоздеи, драскотини и дупки. Мусатите могат да бъдат овални, кръгли, квадратни, правоъгълни или комбинирани. Но ребрата на всички модели са разположени по дължината на платното.

Най-често за производството на боклук се използват метал и стъкло. Дръжката е изработена от дърво или пластмаса. Работното острие на инструмента има различна дължина - 20-35 см. Мусат трябва да бъде избран за конкретен нож, тъй като дължината на острието на ножа трябва да бъде с 5 см по-малка от дължината на острието за обличане.

Перфектен мусат, полиран до огледален блясък. Професионалните готвачи няма да използват инструмента, освен ако не видят, че това е отразено в него.

Важен нюанс - прътът или върхът на боклука трябва да бъдат намагнетизирани, така че металните обвивки да не се разпадат и да не могат да ви наранят!

Как се използва мусат

Редактиране на нож по тегло. Вземете мусатата в лявата си ръка, ножа, който ще редактирате в дясната си страна (за левичари е точно обратното). Прикрепете областта на острието близо до дръжката към върха на мусатовата кърпа с режещия ръб към вас. Мусат може да се държи както вертикално, така и хоризонтално. Острието на ножа трябва да върви гладко по краищата на мусата под ъгъл 20-30 градуса. За всяка страна на острието са достатъчни 5-6 разходки през инструмента за редактиране.

Редактиране на нож с акцент. Не е удобно за всеки да държи инструментите върху теглото си, в този случай върхът на боклука трябва да се опира на маса, дъска за рязане или друга твърда повърхност. По-удобно е да държите ножа с дясната ръка. Мусат леко наклонен (същия ъгъл от 20-30 градуса). Острието на ножа трябва да се простира по цялата дължина на работната повърхност на боклука. Но когато работите с акцент, трябва да сте сигурни, че острието не удари масата.