Logo decormyyhome.com

Какво е скеле

Какво е скеле
Какво е скеле

Съдържание:

Видео: Рибарско селище "Ченгене скеле" 2024, Юли

Видео: Рибарско селище "Ченгене скеле" 2024, Юли
Anonim

Настройката на масата е истинско изкуство. Един от предметите, които правят празничната трапеза не само елегантна, но и удобна, може да се нарече скеле.

Image

Самата дума "скеле" идва от френското "mélanger" - за смесване. Това е ястие, разделено вътре в няколко клетки, което позволява да поставите няколко ястия в една чиния на ограничено пространство от една маса, най-често салати, без да ги смесвате.

Какво са ножици

Форми, размери, материал на производство и дори предназначението на ножиците са много разнообразни. По принцип това, разбира се, е предмет на украса на празничната трапеза. Тук се проявява огромно разнообразие от това ястие.

Обикновено ножиците са доста голямо ястие, кръгло, овално или квадратно, разделено от прегради на няколко секции. Разделенията в скелето могат да бъдат колкото искате - две или повече. Има и „композитни“ гребени - няколко малки салатни купички са поставени на една стойка. Често стойката за ножиците е направена с въртящ се диск и всеки гост може лесно да я обърне към себе си с желаната страна.

За да се запази храната от изсушаване и да се поддържа необходимата температура, за всяка секция се правят гребени с капаци; в този случай прозрачните капаци са особено удобни.

Вертикалните десерти са предназначени за десерти и плодове - няколко ястия с различни размери, разположени на една и съща основа в няколко нива. Такива вази за скелета ви позволяват да поставите хубаво и икономично всичко необходимо за пиене на чай, без да претрупвате масата.

Градинските чаши са направени от голямо разнообразие от материали - от сребро и кристал за празнична трапеза, до такива за еднократна употреба, от картонена пластмаса или фолио, незаменими за пикници или вечери в условия на къмпинг.