Logo decormyyhome.com

Кое е по-добре: микровълнова фурна с функция на микровълновата печка, скара или двоен бойлер?

Кое е по-добре: микровълнова фурна с функция на микровълновата печка, скара или двоен бойлер?
Кое е по-добре: микровълнова фурна с функция на микровълновата печка, скара или двоен бойлер?
Anonim

Когато избират микровълнова фурна, домакините се съветват да се съсредоточат не само върху надеждността на марката и разходите, но и върху функционалността, за да не преплащат за ненужни допълнителни опции.

Image

В зависимост от функционалността, модерните микровълнови печки са разделени на два вида: солови (само в микровълнов режим) и многофункционални, които позволяват термична обработка на продуктите по различни начини. Например, микровълните идват с грил, конвекция, двоен котел, машина за хляб и дори кафемашина.

Най-простите микровълнови фурни, или така наречените микровълнови фурни без допълнителни функции, са отлични за загряване на храни и напитки, както и за приготвяне на замразени полуфабрикати (пица, пайове, кюфтета, палачинки, пасти и др.) И размразяване на храни. Отличителна черта на такава печка е, че чрез нагряване на печене в нея е невъзможно да се постигне ефектът на хрупкавост. Затова любителите на пържени храни се препоръчва да изберат печка с скара.

Има два вида скара: кварцова и термоелектрическа. Те се различават по принцип на работа, размер и цена. Кварцовите скари имат няколко предимства пред термоелектрическите. Те се загряват по-бързо и следователно спестяват време при готвене, в допълнение, те консумират по-малко електроенергия. Също така, печките с кварцов нагревателен елемент имат по-обемни работни камери. Те обаче струват повече от термоелектрическите печки.

За гурманите конвекционната скара с вентилатор, който издухва горещ въздух около варени храни, е по-добра. Той е удобен за приготвяне на пайове и различни сладки сладкиши.

Микровълните, които имат термоелектрически нагревател (TEN), са по-евтин вариант и затова са в търсенето сред домакините. Те не загряват храната много бързо (в сравнение с кварцова скара), имат по-малки работни камери, но позволяват готвене на ястия със златиста и хрупкава коричка, не по-лоши от кварцовите.

Що се отнася до микровълните с интегрирани двойни котли, това е незаменим кухненски инструмент за любителите на диетичната храна. Всички продукти, приготвени на гореща пара, запазват максимум витамини и минерали. В двоен котел можете да готвите различни месни и зеленчукови ястия, без да добавяте олио, и те няма да изгорят и пържат. Струва си да се отбележи, че печка с интегриран двоен котел ви позволява да готвите храна много по-бързо от конвенционален двоен котел.

Печките могат да комбинират функциите на скара и двоен бойлер. Цената им зависи от такива параметри като вида на скарата, размера на работната камера, мощността, марката, метода на управление (механика или сензор), покритието на вътрешните стени.

Когато избирате микровълнова фурна, трябва да обърнете внимание и на размера на вътрешната камера. Пещите с камера 16-19 литра са удобни за готвене на ястия за 1-2 души. В шестнадесет литрова камера се поставя малко пиле на чиния. За семейство от 3-4 души е препоръчително да изберете микровълнова фурна с камера от поне 23 литра. А за да приготвите ястия за 5-6 души, ви трябва печка с обем на камерата от 38 литра или повече, голяма гъска, пуйка или голям пай могат лесно да се поберат в нея.