Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако прахосмукачката на Samsung не се включи

Какво да направите, ако прахосмукачката на Samsung не се включи
Какво да направите, ако прахосмукачката на Samsung не се включи

Съдържание:

Anonim

Технологията на Samsung е много популярна и много търсена от много години. И говорим не само за телефони и лаптопи, но и за домакински уреди. Качеството на Samsung е доказано през годините. Но дори и най-висококачествените и издръжливи неща от време на време се счупват или напълно спират да работят.

Image

Какво да направите, ако се случи такъв проблем с такова необходимо домакинско оборудване като прахосмукачка на Samsung?

Помислете за модел на прахосмукачка samsung sc6573 и как да го поправите сами, ако спре да се включва.

Ако в един момент прахосмукачката се изключи и не се включи, първо проверете дали е прегрята. При прегряване, за да се предпази, прахосмукачката може да се изключи. В такава ситуация той просто трябва да даде 10-15 минути, за да се охлади. Ако след охлаждане този път той все още не се включва, тогава трябва да проверите мощността. За да използва друг изход, е възможно тя да е спряла да работи. Но ако прахосмукачката все още не се включва, тогава е необходимо да се търси причината в нея.

След това трябва да проверите най-честите причини за повреда, защо прахосмукачката Samsung може да не се включи или да искри:

  • проверяваме кабела, има вероятност да се счупи близо до щепсела;

  • Проверяваме оперативността на бутона за захранване на кутията, вероятно е контактът да е изгорял. Това много често се случва поради постоянни вибрации и честа употреба;

  • проверете термичния предпазител на прахосмукачката. Той се намира в самия мотор, ще трябва да разглобите прахосмукачката. Термичният предпазител е инсталиран, за да предпази намотката от прегряване;

  • проверяваме мотора, има голяма вероятност или да се счупи, или четките да се избършат;

  • при проверка на двигателя незабавно проверяваме лагерите за неизправност. За да направите това, трябва да го вземете с писалка и леко да се люлее в различни посоки за котвата. Ако валът се почувства разхлабен, не може да се избегне смяна на лагерите.

Преди да разглобите прахосмукачката, извадете я от контакта. Дори и да не се включи, към него все още се подава напрежение.

Image

Ако проблемът е в четките или лагера, тогава те могат да бъдат заменени самостоятелно, без да се обръщат към майстора за помощ.