Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако климатикът на Samsung не се включи

Какво да направите, ако климатикът на Samsung не се включи
Какво да направите, ако климатикът на Samsung не се включи

Съдържание:

Видео: Как да почистим климатика? | #GeoVlog #003 2024, Септември

Видео: Как да почистим климатика? | #GeoVlog #003 2024, Септември
Anonim

Всяко оборудване периодично се отказва. В случай на неработещ климатик, някои от проблемите могат да бъдат отстранени независимо, в други ситуации е препоръчително да се свържете с оторизирани центрове за помощ.

Image

Възможно е да има няколко ситуации, когато външната (на открито) или вътрешната (в стаята) климатична единица не се включва. Най-простият случай е, че батериите са се изчерпали в дистанционното управление и проблемът се решава чрез подмяната им. Понякога нормалното рестартиране помага да се възобнови работата на оборудването. За да направите това, просто изключете захранването на климатичния блок, изключете кабела от контакта и след няколко минути върнете всичко в първоначалното си състояние. Друга стандартна ситуация - филтрите са запушени. Изплакнете ги препоръчително на всеки 3 седмици. Можете да го почистите сами или да поканите специалист.

Технически неизправности в климатика

Има по-сериозни причини, поради които оборудването не работи. Системата за самодиагностика на съвременните климатици Samsung и lg е така подредена, че когато бъдат открити някакви неизправности, работата на целия блок спира напълно. Получената повреда се обозначава с мигащите светодиоди на панела на вътрешния (понякога външен) блок. Светлините започват да горят или мигат в определена последователност, което показва конкретна грешка. Можете да разберете причината, поради която климатикът Samsung aq09 е изключен и подобни, ако стартирате тестовия режим. Активира се просто: просто натиснете бутона за включване / изключване и задръжте за 5 секунди.

Има няколко причини, поради които външното или външното тяло не се стартира. Най-често срещаните са:

  • грешка на температурния сензор на вътрешното тяло;

  • грешка в скоростта на двигателя на вентилатора на вътрешното тяло (по-малко от 450 об / мин);

  • грешка на температурния сензор на топлообменника на вътрешното тяло;

  • грешка в данните за опцията.