Logo decormyyhome.com

Почистете дома бързо и без усилия: 6 съвета

Почистете дома бързо и без усилия: 6 съвета
Почистете дома бързо и без усилия: 6 съвета

Видео: Лице за милиони! 6 СЪВЕТА за перфектна кожа! 2024, Септември

Видео: Лице за милиони! 6 СЪВЕТА за перфектна кожа! 2024, Септември
Anonim

Колко често сте се изтощавали след дълго и изтощително почистване? Или са станали в понеделник, за да работят, защото не са почивали през уикенда? Постоянно почистване, готвене, миене - всичко това отнема толкова много време, че дори няма банално желание да отделите време за себе си, семейството, приятелите.

Image

Малко хора обичат да чистят, но всички го харесват, когато къщата е чиста и удобна. За да поддържате къщата си винаги чиста, а в понеделник ставате с нови сили и усмивка сутрин, можете да следвате няколко правила:

1. Поставете нещата веднага. Независимо дали става въпрос за продукти от магазин или дрехи, не ги хвърляйте близо до прага и не ги хвърляйте за една седмица. По-лесно е веднага да поставите всичко на мястото си, отколкото да се принуждавате да го загребвате по-късно.

2. Не купувайте нищо, от което не се нуждаете. Страхотен съвет не само за тези, които не обичат, когато в апартамента има много ненужни неща, но и за тези, които искат да спестят пари. Съвременната икономика е богата на реклама и всеки път, когато сме в магазина, купуваме нещо, от което изобщо не се нуждаем. Не си падайте за хитростите на рекламодателите. Всяка ваша покупка трябва да бъде внимателно обмислена. Това ще направи живота ви страхотен.

3. Мийте съдовете директно, докато готвите. Добър съвет, особено когато готвите много храна, например за почивка. Съдовете, натрупани през цялото време на готвене, създават толкова голяма планина, че е страшно да се приближи до нея. Миенето на съдове се превръща в толкова дълга задача, от която искате да се откажете. Друго нещо е, когато например нарежете зеленчуци и измиете веднага след това и поставите ножа и дъската на място. Ще забележите колко по-малко съдове за готвене ще имате.

4. Правилото на 20 минути. Това правило гласи, че ако отделяте само 20 минути за почистване всеки ден, къщата ви винаги ще бъде чиста. Обърнете внимание на разпръснати неща, прашни повърхности и всичко, което не е наред. Между другото, правилото от 20 минути се отнася не само за дома, но и за спорт, четене, учене и т.н.

5. Свържете дома. Бързото почистване от цялата компания ще ви помогне да се забавлявате и ще научите децата и съпруга си да уважават работата ви. Можете да включите забавна музика или да организирате конкурс, който бързо ще вземе и ще излезе с награди.

6. Веднъж седмично, общо почистване. Общото почистване ще включва само прах и почистване. Веднъж седмично това е достатъчно с постоянната подкрепа на чистотата в къщата.

По толкова прости начини можете да сведете до минимум отделеното време за почистване на къщата и да го прекарате с полза!