Logo decormyyhome.com

Как да запечатате прозорци за зимата

Как да запечатате прозорци за зимата
Как да запечатате прозорци за зимата

Съдържание:

Видео: КАК ДА НАПРАВИТЕ PVC ПЛАСТМАСОВИТЕ ПРОЗОРЦИ Как да запечатаме прозореца за зимата? 2024, Юли

Видео: КАК ДА НАПРАВИТЕ PVC ПЛАСТМАСОВИТЕ ПРОЗОРЦИ Как да запечатаме прозореца за зимата? 2024, Юли
Anonim

За да защитите дома от проникване на чернови през пукнатините на прозореца, можете да изберете един от няколко начина да затоплите прозореца за зимата. Всички материали, използвани за тази цел, са достъпни и евтини.

Image

Проблемът с дървените прозорци е, че с времето се образуват пукнатини. През десетилетията на работа са измислени много начини да се отървете от чернови, но най-доброто от тях е да инсталирате херметични прозорци с двоен стъклопакет. Ако това не е възможно, за запечатването на прозорците за зимата ще помогне на най-достъпните материали.

„Народни” начини за затваряне на пукнатини в прозорците

Трябва да изрежете вестника на ивици с еднаква дебелина (4-5 см е достатъчно), насапунете ги и ги залепете на правилното място. Вместо сапун можете да използвате лепило за тапети. За този метод на запечатване е необходимо предварително допълнително затопляне на прозореца с памучна вата. Този метод е добър, защото лесно се отстранява хартията през пролетта, като се намокри с вода. Вместо вестник можете да вземете всяка неглазирана хартия. Боята за прозорци няма да пострада с такава изолация.

Можете да навлажнете вестникарска хартия и да я усучете в снопове, които се вписват в пукнатините между рамките. Със същия успех те използват хартиени кърпи, парцали, памучна вата. Ленти от пяна могат да бъдат залепени от вътрешната страна на рамките, а прозорецът е плътно затворен. Или запечатайте пролуките с лепенка или обикновена лепяща лента.