Logo decormyyhome.com

Как да запечатате резбови връзки

Как да запечатате резбови връзки
Как да запечатате резбови връзки

Съдържание:

Видео: Как правилно да запечатате конеца с теглене (коноп)? BISAN уплътнителен комплект 2024, Септември

Видео: Как правилно да запечатате конеца с теглене (коноп)? BISAN уплътнителен комплект 2024, Септември
Anonim

Запечатването на резбови фуги в тръбопроводи е необходима процедура. С помощта на какви материали да направите това - вие избирате, тъй като те вече са в достатъчни количества.

Image

В ежедневието може да се наложи да запечатате резбовите фуги. Това се изисква главно за водопроводни и отоплителни системи. Преди това всички специалисти използваха за тези цели санитарен лен и боя.

Нанасяне на ленени влакна

Прилага се днес. Сега той е импрегниран със специални пасти, чийто състав е избран за защита на нишката от корозия и намаляване на хигроскопичността на лен. Този метод създава лесни условия за сглобяване-разглобяване на връзката. Недостатъците са, че е необходимо цялостно почистване на нишките преди свързване, както и лоша устойчивост на агресивни течности (антифризи на автономни отоплителни системи).

Използване на лента FUM (запечатващ материал от PTFE)

Сега има съвременни материали за уплътняване на резбови фуги. FUM лентата има голяма химическа устойчивост. Той е много удобен за използване, но не може да се използва за уплътняване на нишки на тръбопроводи, подложени на вибрации. Поради недостатъчна адхезия към уплътняващата повърхност и високи антифрикционни свойства по време на вибрации, уплътнението се екструдира от резбовата връзка.

Уплътняване на фуги със синтетично влакно

Използването му, поради факта, че е импрегнирано със специално уплътняващо съединение, е най-подходящият начин. Такава нишка може да се навива върху мръсни и мокри нишки, използвани при ниски температури. Връзката ще бъде надеждна, с добра защита от корозия. Недостатъкът на такова уплътнение ще бъде слабата химическа устойчивост, високата консумация на материали при уплътняване на резбови съединения на тръбопроводи с голям диаметър.