Logo decormyyhome.com

Как се хранят кралски клематиси

Как се хранят кралски клематиси
Как се хранят кралски клематиси

Съдържание:

Видео: Как се отглежда кралски питон (част II) - хранене 2024, Септември

Видео: Как се отглежда кралски питон (част II) - хранене 2024, Септември
Anonim

Клематисът е една от най-благородните и красиви многогодишни лози. Той е в състояние да изкриви целия сюжет с шикозните си цъфтящи мигли, променяйки го до неузнаваемост. Клематис е добър в декорирането на беседки, арки, стени на къщи, огради.

Image

За ефективен цъфтеж

Клематисът е доста непретенциозен. Те се адаптират към различни климатични условия, могат да понасят силни студове и горещина. Но кореновата система на клематисите не обича висока влажност и прегряване, така че почвата около корените трябва да се мулчира. За ефективен цъфтеж клематисът се нуждае от редовна горна превръзка.

Преди качване на борда

Тъй като клематисите на едно място могат да растат дълго време (повече от тридесет години), за тяхното удобно съществуване трябва да се внимава преди кацането. Особено внимателно подготвена за яма за кацане на клематис.

Клематис получава първия тор точно от него, веднага щом се премести в нова „къща“. След полагане на дренажа (и растението се нуждае от дренаж, тъй като корените на клематиси не понасят гниене), отворът за засаждане се запълва с торф и хумус (по 2 кофи всяка). Също така си струва да добавите кофа с пясък, 1/2 литър дървесна пепел, 100 г сложен минерален тор и суперфосфат. Клематисите предпочитат неутрална, алкална почва. Затова при засаждане е добре да добавите 100 г доломитово брашно.