Logo decormyyhome.com

Колкото по-добре да рисувате поцинковано желязо

Колкото по-добре да рисувате поцинковано желязо
Колкото по-добре да рисувате поцинковано желязо

Съдържание:

Видео: MASTERCLASS - HOW TO BUILD THE PERFECT AQUASCAPE FOR CONTESTS - BY WORLD CHAMPION JOSH SIM 2024, Юли

Видео: MASTERCLASS - HOW TO BUILD THE PERFECT AQUASCAPE FOR CONTESTS - BY WORLD CHAMPION JOSH SIM 2024, Юли
Anonim

В момента поцинкованата стомана е един от най-разпространените видове, който се използва в почти всички области на икономиката и строителството. Различни видове метални валцувания, видове профилирани листове за ограда и покриви, поцинковани тръби са изработени от поцинкована стомана. Цинкът, разбира се, предпазва стоманата от ръжда, но трябва да бъде защитен и от взаимодействие със средата, от която се окислява.

Image

Поцинкованата стомана има много предимства, като:

- ниска цена;

- висок експлоатационен живот (за професионален лист 25-35 години);

- възможност за предаване на материала под каквато и да е форма;

- устойчивост на ръжда.

По правило поцинкованата стомана не ръждясва, но има тенденция към окисляване и ако забележите бели отлагания по металните си покрития, това е знак за окисляване. За да спрете процеса, трябва да почистите това място с шлифовъчно колело на мелница или с шкурка със среден размер на зърното. След това, използвайки метла или четка, почистете остатъците от почистеното съединение и прах и покрийте продукта с оцветител. Ако металът е бил боядисан преди, тогава трябва да премахнете всички лошо залепени бои.

Акрилати за боядисване

Маслената и алкидна боя не са подходящи за боядисване на поцинковано желязо, тъй като по силата на химическата си формула тези състави ще взаимодействат с цинк, в резултат на което адхезията на молекулите на боя към поцинкованите метални молекули ще се влоши, с други думи, боята ще се отлепи след известно време.

За боядисване на метални изделия от поцинкована стомана е по-добре да използвате акрилни емайли, които плътно прилепват към боядисаната повърхност и запазват качествата си за дълго време. Тези емайли могат да бъдат или домашни, като Rostex, или вносни, като Tikkurilla за поцинковано желязо.

Средната консумация на боя за боядисване на поцинкована стомана върху вече съществуваща и частично почистена повърхност е един литър състав за 8-11 квадратни метра.

Можете също така да използвате специална алуминиева боя тип "Сереброл" с високи водоустойчиви характеристики. Тази боя е направена на базата на алуминиев прах, следователно не окислява и перфектно понася агресивни влияния на околната среда.